• Gyógytorna?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        Nemrégiben írtam Önnek a lábszárfájdalmamról. Voltam neurológusnál, kiderült, hogy porckorongsévem van. Egy hétig kaptam kórházban szteroidos infúziót, ami nem segített. Az orvosok nagyon ajánlják a műtétet, de én szeretném elkerülni. A kérdésem, hogy a Mckenzie féle gyógytornával elkerülhető-e, vagy mindenképpen kell a műtét? A lábam nagyon fáj, diclofenac 100 STADA-n, mydeton-on, és conrtamal-on élek mióta a kórházból kikerültem. Mit tegyek? Várom válaszát. Cserháti Zsuzsa

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a porckorongsérv témában

        Kedves Zsuzsa!
         
        A műtétet csak a legvégső esetben javasolnám. A Mckenzie féle gyógytornát nyugodtan végezze, jó a gerincfájdalom enyhítésére. Gerincfűző napközbeni használata is jó hatású, tehermentesíti a gerincet. Fizikoterápia is jó, kérje kiírását.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-24 13:21:44; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 11:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: