• SM és májbetegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Először is elnézést kérek de figyelmetlenség okozta a 40-szer feltett kérdést,tiszte.Kérdésem mik a kilátásaim és milyen betegségre utal,a leleteim alapján,és hova tudok fordulni,mert házi és az ideg orvos szerint,nincs nagy jelentősége a leleti eredménynek.Alelet,2007.júli.koponya és nyaki gerinc MR.mérs.cerebrális atrophia.Elszórtan apró demyelinisatios gócok.Protrusio disci c. VI.-VI.Hasi ultr.hang eredmény: A hepar nem nagyobb,mérs.foku diffus parenchyma laesiora jellemző echoszerkezete van.A  pancreas nem szélesebb,egyenletes echokból épül fel.Epe ,lép rendbe.2009.ápr.lelet:a hepar mérs. nagyobb,fokozott reflex, gócos eltérés,,tágult epeút nem látható.Gyógyszert,memorilt és most már silegont szedek.Panasz,jobbkar fájdalom,időnként,szédülés és fejfájás.Jobb borda fájdalom étvágytalanság.Inni nem iszok,de dohányzok.Mind ez az urológián derült,mert mind két vesém köves és oda járok ellenőrzésre.Kérem megtisztelő válaszát,tisztelettel és köszönettel::Zsike!

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés, fejfájá témában

        Kedves Kérdező!

        Az agyban lerít demielinisatios gócok a leírás szerint nem gyulladásos, hanem vascularis eredeteűek, tehát a kiserek bántalma (magas vérnyomás? cukorbetegség?) következtében alakulhattak ki. A karfájdalom és szédülés a legnagyobb valószínűséggel nyaki gerinc eredetű. A májkárosodáshoz nem tudok hozzászólni, de a kettő között összefüggés nincs.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

        Kedves Kérdező!

        Ha vérvétel során májenzimei (GOT,GPT, SeBi, AP, GGT) rendben vannak, a hasi UH lelete miatt tényleg nincs miért aggódnia. Felhasi panaszai hátterében az epén kívül gyomorprobléma is állhat (gyomorhurut), mely savcsökkentő kezelés mellett javulhat.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-21 10:10:44; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 08:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: