• Lábzsibbadás, fájás.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Rövid járás, vagy állás után a bal combom - térdig elzsibbad, erősen fáj és teljesen elgyengül (a comb felső részén). A 4-5 ös csigolyám régóta "rossz", de elviselhető. Volt egy autóbalesetem, csak a bizt.öv nyomott meg a mellkasomon, a gerincemen nem éreztem fájdalmat, de ez a problémám kb. 4-5 nap múlva kezdődött. Feltételezem, hogy lehet összefüggés a dologban. (72 éves vagyok, de absz. "fiatalos", kutyáimmal renszeresen gyalogolok).  Tisztelettel és köszönettel: Szabó László.   

           (E mellett évek óta hideg a bal kéz - és lábfejem, voltam mofetta kúrán, az ideiglenesen jót tett, vettem egy pulzáló mágnes-matracot, azt rendszeresen használom).

        WEBBeteg szakértő válasza a lábzsibbadás témában

        Kedves László!

        Két dologra gondolnék. Először érszűkületre, melynek típusos tünete amit leír, másodsorban pedig idegnyomódásra a lágyékhajlatban. A legkisebb a valószínűsége a gerinc eredetnek, de ezt is érdemes megnézetnie. Kérjen beutalót háziorvosától érsebészetre és ideggyógyászatra, ahol a vizsgálatával pontosabban meghatározhatják a háttérben álló okot.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-21 09:50:41; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 06:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: