• Nyaki gerinc MR

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr,Doktor Nő!

        A mai napon végeztek rajtam MR vizsgálatot.A vizsgálat leirása:

        A nyaki csigolyatestek alkja,szerkezete megtartott.A C/6 discus keskenyebb,a többi discus magassága megtartott.A gerincvelő norm.lefutású,konturú,benne körülirt elváltozás nem látható.A C5/6 discus körkörösen kissé hátra domborodik,lényeges kompressziót nem okoz.A foramenek nem szűkebbek.A többi discus magasságában kóros nem látható.

        Vélemény:C5/6 kisméretű discus protrusio.

        Évek óta küzdök a fájdalommal ami kisugárzik a bal kezembe.Kérdésem az lenne,hogy mi ez és mi a gyógymód.

        Elég sok fizikai munkát végzek,nő vagyok közel a 40.-hez.

        Köszönettel a válaszért.

        WEBBeteg szakértő válasza a MR vizsgálat témában

        Kedves Kérdező!

        A C-gerinc MR-en leírt elváltozás a CVI/CVII csigolya kisfokú ellaposodása, mely nem nyomja a gerincvelőt illetve  a kilépő ideggyököket. Ez a lelet a karfájdalmát nem magyarázza.  A karfájdalom oka lehet a karfonat bántalma a nyakon, vagy valamelyik kezet ellátó ideg nyomódása pl. a könyök vagy csukló magasságában (nem írta le, hogy a felső végtag melyik része fáj). Érdemes még tovább vizsgálni, forduljon ideggyógyászához, aki további vizsgálatokat előírhatja.

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-21 09:53:09; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 19:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: