• Akaratlan mozgás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.-nő! A kérdésem a következő lenne: NAgybátyám 1/2 éve esett át agyi infarctuson, b,.o. teljesen mozdulatlan, tornásztatva rendszeresen van.Amire a kérdésem vonatkozna az , hogy éjjel álmában mozgatja  a bénult lábát/ nem csak én figyeltem meg, hanem a többi hozzátartozó is/a térdben felhuzott lábát leteszi oldalra majd ujra felemeli, amit ébren képtelen megtenni.Jelent ez valamit?Lehet ez a javulás jele is?Ha igen miért nincs éber állapotban is?

        Köszönettel várom válaszát : ZSófia

         

        WEBBeteg szakértő válasza a agyvérzés témában

        Kedves Zsófia!
         
        Nem tudom elképzelni, hogy amit nappal nem tud megtenni, azt éjjel álmában megteszi. Időnként akartalan végtagrángások lehetnek a bénult végtagokban, de amit Ön leírt az összerendezett mozgásnak tűnik, ami akaratlan nem igazán lehet. Rehabilitációs szakorvossal kellene megkonzultálni, úgy, hogy a Nagybátyját is viszaviszik kontrollra, hogy a vizsgálatával eldönthessék intenzívebb rehabilitációra ennek fényében alkalmas-e?

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-18 22:06:55; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 14:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: