• Epilepszia gyanu

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr!5éves kislányom van,kinek már harmadik alkalommal volt egyperces bambulása,vagyis enyhe rosszulléte.A bambulás szót arra használom hogy bágyadság,sápadság,olyan gyengeség,de pillanatok alatt elmulik nála.Volt egy ájulása de elöte vitamint kapott és azt gondoltam hogy megakadt a torkán,a sürgösségin megnézték a szívét,mellkasröngent csináltak.Az ájulása párpercig tartott utánna teljesen jó volt,a kislányom.Engem agaszt hogy most a vitamin vagy epilepszia lehetett,azóta kétszer volt de nem ájulása hanem ez a egyperces bátyadság.Nekem gyerekoromban epilepsziám volt nálam is egyperces bágyadság volt,gyógyszert szedttem,nem volt nálam rángatózás.a kislányomnál se volt ilyen rángatózás,nem habzott a szája,csak ez a pillanyatni bágyadság.Mit tanácsol?Köszönöm Andrea

        WEBBeteg szakértő válasza a epilepszia témában

        Kedves Andrea!

        Gyermekepilepszia szakrendelésre kérjen beutalót a háziorvosuktől. Ott a rosszullét pontos kikérdezésével különböző vizsgálatokkal (EEG, ha szükséges koponya MR) megerősíthetik a feltételezett epilepszia lehetőségét vagy elvethetik azt. Biztosat csak akkor fog tudni, ha végigjárják ezt az utat.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-16 11:27:40; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 12:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: