• Derékfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktornő/Doktor Úr! Kb. fél éve fáj a derekam, pontosabban nem tudom, hogy mi fáj, de a derekam környékén érzékelem és a combomba is kisugárzik. Készítettek róla röntgenfelvételt, ami szerint a gerincem teljesen rendben van. Előfordulhat, hogy valamilyen belső szerv fájdalma sugárzik ki a derekamba, gondolok itt vesére, epére, vastagbélre. Más tüneteim nincsenek. Novemberben kivették a méhemet egy mióma miatt, valamint a petefészkeket is endimetriozis miatt, azonban a derékfájás már ezt megelőzően jelentkezett, a műtét előtt intenzívebben, jelenleg egy kicsit mérséklődött, de még mindig fáj. Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a Derékfájás témában

        Kedves Kérdező!
         
        Nagy valószínűséggel a csigolyák közötti porckorong sérve, vagy előboltosulása okozza a problémáját. A fájdalom sugárzódhat az alhasba. Ideggyógyászati szakrendelést keressen fel, ahol a vizsgálatával az esetleg szükséges vizsgálatot (Rtg, Gerinc CT vagy MR) és terápiát  előírják.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus



        Kérdés: 2009-04-10 15:24:14; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 06:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! 9,5 hónapos kislányom hipotón izomzatú, emiatt jártunk gyermekneurológusnál. A vizsgálat során az orvos észrevette, hogy nagyon sokat tette imádkozó pózba a kezeit és kérdezte, hogy gyakran csinálja-e ezt a mozdulatot....
        Tisztelt Dr.Nő! Köszönöm az előző válaszáthttp://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/156816 Jövőhét kedden megyünk EEG-re! Tegnap 2-szer történt este, az egyik evés utan kb fél órával, a másik közvetlen utána! Nagyin aggódok! Megetetem a...