• Mi lehet az erős szédülés oka?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

        Egy férfivel előfordult esetről szeretnék írni, aki huszonöt éves. A tünetek: egyik este minden előzmény nélkül erős szédülést érzett (folyamatos volt elalvásig), ami enyhe hányingerrel járt. Fejfájás, láz tünete nem állt fenn. Az illető vérnyomásproblémákra szívgyógyszert szed, sajnos a pontos nevét nem tudom, valószínűleg Nebilet. A szédülés reggelre sem múlt el, csak egy nagyon picit enyhült. A vérnyomását megmértük, az rendben volt. A vércukorszintet is megmértük, az 6-os értéket mutatott. A kérdésem az lenne, hogy ilyenkor milyen kivizsgálás javasolt, mitől kell(ene) tartanunk? A háziorvoshoz fogunk először fordulni, de valamilyen szakrendelést is fel kellene keresnie az illetőnek?

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés témában

        Kedes Kérdező!
         
        A hirtelen jelentkező szédülésnek lehet idegrendszeri ( nyaki eredetű szédülés, agytörzsi, kisagyi keringészavar, SM, daganat) és fül-orr-gégészeti ( egyensúlyozószerv fokozott izgalmával járó állapotok pl. jóindulató, rohamokban jelentkező szédülés, Meniere betegség) oka is. Ezekből a panaszokból, amiket leírt nem tudom megmondani, hogy pontosan melyik állhat a szédülés hátterében. A háziorvos a beteg vizsgálatával eldönti majd, hogy elsősorban melyik típusú szédülés lehetséges, és ennek megfelelően utalja Fül-Orr-Gégészetre vagy Ideggyógyászatra, ha szükséges.

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-10 11:55:49; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 12:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: