• Ajánlott-e MBT cipő viselése kiszakadt gerincsérv esetén?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Azzal  a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 4 éve diagnosztizáltak nálam az ágyéki  IV-es diszkusz mögött középvonaltól balra, jó 1 cm átmérőjű durazsákot és bal gyököt komprimáló herniát, mely csekély radicularis compressiót mutat. Ekkor még heves fájdalmaim is voltak.

        Utána javulás következett be műtét nélkül és 2 évvel ezelőtti kontroll vizsgálaton a 4-es diszkusznál csak kis dorsalis protrusio volt észlelhető, recidív sérv nem. Azóta is fennállnak időszakos talpzsibbadási tüneteim, de heves fájdalmak nincsenek.

        Szeretném tudni, hogy egy MBT cipő ronthat-e az állapotomon,  van-e esély rá hogy eselegesen kiújulhat-e a sérvem? Vagy inkább javulást hozhat-e az állapotomban és rosszabbodás kizárt?

        Van-e különbség hogy ha kiszakadt sérvnél használja-e az ember vagy ha csak kitüremkedésnél?

        Előre is köszönöm válaszát és rám szánt idejét.

        WEBBeteg szakértő válasza a MBT cipő, gerincsérv témában

        Kedves Kérdező!
         
        Az MBT cipő egyaránt viselhető kiszakadt sérv és protrusio esetén. Az állapoton rontani biztosan nem fog, a javulás mértéke nem határozható meg. A sérve kiújulhat, de ezt a cipő viselése nem fogja megakadályozni.
         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-10 15:01:25; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 12:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: