• Zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Tavaly ősszel zsibbadások kezdődtek nálam testszerte (először a talpam éreztem enyhén érzéketlennek, majd a combtőtől fölfelé, a mellvonalig). Az MR vizsgálat nem mutatott eltérést, elektrofiziológiai vizsgálattal minimális obj. eltérést észleltek, amely enyhe sensomotoros axonalis polyneuropathiával egyezetethető össze. Demyelinisatiónak nem volt jele. Pajzsmirigy túlműködés miatt napi 1 Propycil-t szedtem (mellékhatásai között szerepelnek ideg- és izomműködési zavarok, polyarthritis). B 12 vitamin szedését követően a zsibbadás mindkét kézfejre (döntően a tenyérre) és az alkarokra korlátozódott. Idén januárban struma műtétem volt, a bal lebenyen kb. 2x2 cm-es hideg göb volt, a jobb lebenyen 1 cm-es forró göbök - a szövettan szerint benignus. A műtét után enyhült a zsibbadás, de nem múlt el. Szeretnénk gyermeket vállalni, de aggaszt, hogy már több, mint fél éve fennállnak a panaszaim. Milyen vizsgálatokat lehetne még elvégezni, hogy kiderüljön, mi okozza a tüneteket? Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel: Adrienn

        WEBBeteg szakértő válasza a zsibbadás témában

        Kedves Adrienn!
         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség

         WEBBeteg szerkesztőség
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-04-10 11:53:33; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 11:46

        Tudjon meg többet: zsibbadás

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! 37 éves nő vagyok, akit szédülés és fejfájás miatt küldtek koponya MR-re. Leletem elemzésében szeretném segítségét kérni! leletem: Normális tágasságú, középvonali helyzetű, szimmetrikus kamrarendszer...
        Testvéremnek októberben stroke-ja volt. Azóta sem tudják a Syncumart beállítani neki,hol alacsony 1.8, máskor magas 3,4. Nagyon türelmetlen beteg, tényleg ilyen hosszadalmas egy gyógyszert beállítani? (az étkezési előírásokat betartja,...
        Tisztelt Dr. Szappanos Zsuzsanna! 34 éve szedem az alábbi gyógyszereket, kb. 1-1,5 éve jelentkeztek az első tünetek, amik szerintem a gyógyszerek mellékhatásai. Az utóbbi időben egyre többet sikerült megtapasztalnom. Ezek a következők:...
        Tisztelt Doktornő! Múlt héten voltam koponya MR vizsgálaton(gyakori migrén, szédülés, néha zavartság), aminek ma megkaptam az eredményét. A véleményben ez áll: Bal oldalon occipitalisan nagy kiterjedésű AV malformatio. Elvittem...
        edves Doktorno! A kerdesem a kovetkezo: 2014. marciusaban csipoprotezis csere mutetet vegeztek a bal labamon. A mutet soran uloideg serulest szenvedtem, ami folyamatos fajdalommal jar. Mutet utan nem tudtam raallni a bal labamra, kesobb mar mankoval tudtam...
        Kedves Doktor! Évek óta hasznàlom az 50mg-os Cinie-t migrénes rohamok csillapítására, legtöbbször igen hatásosan. Mikor nem hat, akkor viszont a tájékoztató arra figyelmeztet, hogy egyazon roham alatt ne vegyünk be újabb adagot. Én néha...
        Tisztelt Doktornő! Másfél hónapja megállapítottak nálam egy billentyű hibát feltehetőleg veleszületett (Mitralis prolapsus enyhe regurgitációval). Az orvosom szerint kezelést nem igénylek és mozogjak sokat. Azóta rendszeresen...
        Igen tisztelt DrNő.Ez év szeptemberében egy csúszós padlóburkolaton hanyatt vágódtam ésaball lapockám és a vállam azóta is fály, ami kihat a bal karizmokra is.Napközbe semmi bajom csak lefekvés után főleg hanyattfekvéskor.Mozgásomba...
        Tisztelt Doktornő! Vasárnap reggel született meg kis unokám, aki másnap hajnalban sztrókot kapott. Miután kiderült hogy baj van, azonnal átszállították a szülészetről az I.sz.gyermekklinikára, azóta is ott kezelik. Az MR alapján 25mm...
        T. Doktornő! 2014.08.10-én elestem, orsócsontom disztális vége repedt, 1 hét gipszsínt követően 5 hétig, 2014.11.24-ig volt gipszben a kezem. A gipsz felhelyezését követő 2 héttől kezem kis- és gyűrűs ujja folyamatosan zsibbadt, de mivel a...
        Jó napot!1,5 hete az arcom jobb oldalán lett egy bell arcideggyulladás.Kaptam rá Herpesin ill. Medrol gyógyszert.Kapom a szelektív ingeráram kezelèseket.A gyógyszerek elfogytak már.Voltam a fülèszeten is mivel fáj a fülem elött,alatt.Az orvos...
        jó napot kívánok! ct eredményem kifejtését szeretném kérni: CV/VI széles alapú hernia látható, mely a ventralis liquorteret szűkíti. szeretném megtudni, hogy ez mit okozhat! Nagyon sokat fáj a fejem, és a vérnyomásom is igen ingadozik!
        Kedves Doktor Nő! Egy pár napja arra ébredtem,hogy a jobb kézfejem nagyon el van zsibbadva a kozepső ujjamba sugárzott a fájdalom. Egy teljes óráig nem múlt el. Azóta mindennap érzem, amikor felébredek,és úgy érzem be vannak dagadva az...
        Tisztelt Doktornő! Kisfiam 6 és fél éves, ez év májusában jelezte először, hogy "megbolondult a keze", ezt követően 1-2 havonta egyszer említett hasonlót. Majd október-ben egy napon belül kétszer is jelezte ugyanezt, ekkor volt lehetőségem...
        Jó estét kívánok .A fiam 18 éves és időnként nagyon reszket a keze.Sajnos fogyatéknak kezdi megélni, és itt nem tudják az orvosok , hogy mitől lehet.Kérem szépen ha segíteni tudna,megköszönöm .
        Kedves Doktornő! A problémánk a következő lenne.Van egy 10 éves kisfiam,aki lassan 3 hónapja elkezdett furcsa hullámozásokat csinálni a hasával,hol jobb hol bal oldalra.Elvittem a háziorvoshoz,és az ő véleménye szerint torrens szindróma...
        Kedves Andrea! Kisfiam 1 hét múlva lesz 6 hónapos. Néhány hete négykézlábra állt, és ebben a pózban hintázott előre-hátra. (A kúszás kimaradt.) Jelenleg ebből a pózból elkezdett egy fura mászásféleséget: ellöki magát a négykézláb...
        Tisztelt Doktornő/ Úr ! Nagyjából 4 éve kezdődött az egész, egyre sűrűbb, intenzívebb szédüléssel, fejfájással. Fül-orr-gégészeten elsőnek egyensúlyzavart diagnosztizáltak és tovább küldtek neurológiai vizsgálatokra. 1 éven...
        Tisztelt Doktornő!Egy ideje fáj a tarkóm.Bővebben a tarkóm két oldalán lévő izom ami húzódik is nagyon ha a fejemet előre hajtom.Viszont két hete társult hozzá olyan hogy amikor a számat nagyra nyitom ezek az izmok vagy idegek szintén...
        Tisztelt Doktornő! Kb. 3 hete hirtelen pár másodpercre kettős látásom lett, neurológus megvizsgált,csináltak ct koponya röntgent és vért vettek. Nem találtak eltérést.A koponya ct röntgen biztos kimutatja ha elzáródott egy ér az agyban? A...