• Zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        Tavaly ősszel zsibbadások kezdődtek nálam testszerte (először a talpam éreztem enyhén érzéketlennek, majd a combtőtől fölfelé, a mellvonalig). Az MR vizsgálat nem mutatott eltérést, elektrofiziológiai vizsgálattal minimális obj. eltérést észleltek, amely enyhe sensomotoros axonalis polyneuropathiával egyezetethető össze. Demyelinisatiónak nem volt jele. Pajzsmirigy túlműködés miatt napi 1 Propycil-t szedtem (mellékhatásai között szerepelnek ideg- és izomműködési zavarok, polyarthritis). B 12 vitamin szedését követően a zsibbadás mindkét kézfejre (döntően a tenyérre) és az alkarokra korlátozódott. Idén januárban struma műtétem volt, a bal lebenyen kb. 2x2 cm-es hideg göb volt, a jobb lebenyen 1 cm-es forró göbök - a szövettan szerint benignus. A műtét után enyhült a zsibbadás, de nem múlt el. Szeretnénk gyermeket vállalni, de aggaszt, hogy már több, mint fél éve fennállnak a panaszaim. Milyen vizsgálatokat lehetne még elvégezni, hogy kiderüljön, mi okozza a tüneteket?

        Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel:

        Adrienn

        WEBBeteg szakértő válasza a zsibbadás témában

        Kedves Adrienn!
         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szerkesztőség
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-04-10 11:53:33; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 11:46

        Tudjon meg többet: zsibbadás
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm kedves Dr. Szappanos Zsuzsanna! Előző: http://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/neurologia/151309 Megtisztelt a válaszaival, és olvasgattam még egy kicsit. Idéznék egy írásból: "Mivel a betegek életkilátását a remegés lényegesen...
        Tisztelt Doktornő! 4 napja fennálló szédülés és füldugulás miatt küldtek koponya MRI vizsgálatra. A fül-orr-gégészetről a neurológiára utaltak, de sajnos csak augusztus végére kaptam időpontot. A kamrarendszer és a felszíni liquotér...
        Tisztelt Dr Ur! A következő leletet kaptam: A nyaki lordosis csökkent durva kyphoticus kenyszertartas latszik. A kozepso harmadban a cervicalis discusok kissé degeneraltak. A C III-VÍ szintekben a discusok 2mm-rel dorsomrdialisan részben a kyphosis...
        Kedves Dr. Szappanos Zsuzsanna! Előző: http://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/neurologia/151299 Köszönöm szépen a gyors válaszát! Kb 2 éve voltam egyik nagyonn jó barátunknál, egy neurológusnál aki megállapította az Esszenciális...
        Kedves Dr. Szappanos Zsuzsanna! Esszenciális Tremorom van, ami igazából nem nagyon zavar. Versenyszerűen játszok számítógépes játékkal ahol fontos a pontosság. Noha nincs is panaszom erre, félek hogy a későbbi évek folyamán ez rosszabbodni...
        Kedves Doktornő! 1978 óta küzdök rendszeres lábszárba sugárzó fájdalommal. Az ehhez társuló derékfájdalom oly mértékű időnként,hogy sem járni,de még felülni sem tudok 2-5 napos szórással.Utána is ferde derékkal lábadozok kb:4-7...
        Tisztelt Doktor Nő, Bővebb tájékoztatás reményében írok Önnek. Nagymamámat kb. egy hete kórházba szállították, stroke gyanúval. A diagnózis szerint és a CT alapján szerencsére stroke-nak nincs nyoma azonban, sajnos felborult a...
        Tisztelt Dr. Nő! Frontális lebeny sérülésnél / anoxiás sérülés/ személyiségzavar keletkezett mivel lehet gyógyítani? Köszönettel. Zsuzsa
        Üdv. Problémám a következő lenne. Néha szédülés jön rám, ami hirtelen alakul ki. Vele együtt jobb oldali fejfájás, amihez társul, hogy ilyenkor homályosan látok a jobb szememmel és szédülök is. A felső ajkam is zsibbad...
        Kislányom egy kórházi látogatás alkalmával egy nagyon meleg napon néhány mp-re elájult, majd kb. 15 percig általános gyengeséget mutatott, ami hirtelen, spontán szűnt, és újra szaladni volt képes. Egészséges kisgyerek, soha nem volt a...
        Tisztelt Doktornő.Kérem segítségét értelmezni a lelet eredményét .DISZLEXIA- ALEXAI MELY IGAZOLT BETEGSÉG.DE MOST EPILEPSZIA GYANÚJA MIATT TÖRTÉNT EEG ÉS MR VIZSGÁLAT. EBBEN SZERETNÉM SEGÍTSÉGÉT MERT SZÁMUNKRA NEM ÉRTELEM SZERŰ....
        Kedves Doktornő! Családunkban egy sajnálatos dolog történt, egy EEG értékelést szeretnék kérni Öntől. Anyósom május 31-én kórházba került, teljes tudatzavarral. Ő 55 éves. Össze-vissza kiabált, bogarakat, hangyákat látott. Előtte...
        Tisztelt Doktornő! Februárban volt egy agy aneurysma műtétem, két értágulatot zártak le(4*3mm), illetve az adott érszakaszt is. Akkor sajnos bal kezem lebénult,mert vérrög alakult ki műtét közben. Rehabilitáción voltam, minden teljesen...
        Tisztelt Doktornő! A segítségét szeretném kérni. Édesanyám 70 éves, 2009. végén diagnosztizáltak nála Parkinson-kórt, akkor a neurológiai státusza a következő volt: koponyán külsérelmi nyom nem látható, nem tap.Meningealisan neg....
        Tisztelt Doktor nő! Kb két hónappal ezelőt a bal kezem remegni kezdett. Elmentem neurológushoz, aki koponya Ct-re küldött. A lelettel majd csak 3 hét múlva tud fogadni. Ezért szeretném, ha segítene megfejteni, illetve a diagnózis kezelése...
        Egy edzesen nagyit nyomtam rs ugy éreztem majd szetrobban a nyakamban bal oldalt egy ér. Szedules kisertr ezt tarkomon eros nyomast ereztem es luktetett a kis agyam. Azota akarmikor edzek szedules es nyaki luktetes kiseri egeszen a fulcimpam moge nyilal a...
        Kedves Dr. Szappanos Zsuzsanna! Előző kérdésem (http://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/fejfajas_migren/150924) Elnézést kérek hogy ismét ezzel a problémával fordulok önhöz, de rengeteget olvastam az agydaganat tüneteiről, és szinte mindenhol...
        Édesanyám kb. 4 éve Parkinson kóros beteg. A tipikus tünetek közül nála csak a lábrángatózás van jelen. Az állapota sajnos rohamosan romlik. A gyógyszerekre nem jól reagál. Egy állandó gyógyszere van a Ralnea, azonban a kiegészítő...
        Tisztelt Doktornő! A közeljövőben egy munkakör betöltéséhez szükséges alkalamassági vizsgálaton kell részt vennem, ahol a vizsgálatok között szerepel a szervi idegrendszeri vizsgálat is. Érdeklődnék, hogy hogyan történik ez a vizsgálat...
        Tisztelt Doktornő! CT felvételen Mindkét oldalon a kamrasikban parietalisan vaskos aberráns érképlet ábrázolódik.Valamint a Véleményhez Vénás angioma van írva. Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát! Üdvözlettel, Enikő