• Zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Tavaly ősszel zsibbadások kezdődtek nálam testszerte (először a talpam éreztem enyhén érzéketlennek, majd a combtőtől fölfelé, a mellvonalig). Az MR vizsgálat nem mutatott eltérést, elektrofiziológiai vizsgálattal minimális obj. eltérést észleltek, amely enyhe sensomotoros axonalis polyneuropathiával egyezetethető össze. Demyelinisatiónak nem volt jele. Pajzsmirigy túlműködés miatt napi 1 Propycil-t szedtem (mellékhatásai között szerepelnek ideg- és izomműködési zavarok, polyarthritis). B 12 vitamin szedését követően a zsibbadás mindkét kézfejre (döntően a tenyérre) és az alkarokra korlátozódott. Idén januárban struma műtétem volt, a bal lebenyen kb. 2x2 cm-es hideg göb volt, a jobb lebenyen 1 cm-es forró göbök - a szövettan szerint benignus. A műtét után enyhült a zsibbadás, de nem múlt el. Szeretnénk gyermeket vállalni, de aggaszt, hogy már több, mint fél éve fennállnak a panaszaim. Milyen vizsgálatokat lehetne még elvégezni, hogy kiderüljön, mi okozza a tüneteket? Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel: Adrienn

        WEBBeteg szakértő válasza a zsibbadás témában

        Kedves Adrienn!
         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

         WEBBeteg szerkesztőség
        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541

        Kérdés: 2009-04-10 11:53:33; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 11:46

        Tudjon meg többet: zsibbadás

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jonapot! Szeretnek segitseget kerni. Nem talaltam sok hasznalhato dolgot az interneten errol. Ha valaki komaban van, lehetseges, hogy hall es fel is fog dolgokat maga korul? Tud gondolkodni esetleg !? Koszonom a segitseget! Tisztelettel: Nina
        20 éves férfi vagyok. Olyan problémám van, hogy szilárd ételt ha enni akarok , félek hogy megfulladok, és hiába próbálom lenyelni az ételt , érzem hogy lecsuszik, de nem jön elő a nyelési ingerem csak sokkal később.1 hete történt egy...
        Jo napot kivanok!Erdelybol kerdeznek,jelenleg a 2 hetes kisfiammal vagyunk a Marosvasarhelyi korhazban ,ahol ugyanis shont mutetet vegeztek a vizfejuseg miatt.A mutet sikerult csak eppen egyeb betegseg is kiderult ,mint pl.Dandy Walker sindroma,fejletlen...
        Tisztelt Uram/Hölgyem, 2013 Október végén kerültem kórházba kiszakadt porckorongsérvvel (2x2cm), 5 nap infuzíó és 2 nap megfigyelés után végül is nem került sor műtétre, mivel a fájdalom elviselhetőbbé vált. A kiszakadt porckorong a...
        Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy 26 éves férfi beteg, ha ezekkel a tünetekkel rendelkezik milyen irányban lehetne még próbálkoznia megoldás megtalálására? 2011:Kezek kisízületi fájdalmai Ekkor anti-MCV 100 volt.Fejfájás és...
        tisztelt doktor úr/nő Az lenne a kérdésem hogy egy hónapja műtöttek negyedszer gerincsérvre.mind a négyszer ugyan azon helyen L.IV.Is pontosan az utolsó Flavotomia intrasp.ligamentetomia+foraminotomia,a gyökcsatornát decomprimálták.a baj,hogy...
        Tisztelt Holgyem/Uram! A problemam a kovetkezo, december ota ful-,fejzugasom van. Eloszor ful-orr-gegeszetre mentem ahol az mondta az orvos hogy nincs a fulemnek semmi baja, valoszinuleg ez fejzugas, nem fulzugas. Tovabb kuldott szemfenek vizsgalatra, mert...
        körülbelül 12 éves koromban 3 hónap alatt nagyjából 10 centit nőttem,de már előtte is magasabb voltam az átlagnál.azóta viszont az izmaim nem megfelelőn működnek leginkább a lábaim.akár hányszor pozíciót váltok ( pl: ülőből...
        Tisztelt Doktor úr! Egy hónapja Bankart műtétet végeztek a vállam stabilizására ismétlődő vállficamok miatt. Műtét közben meghúzzák a kart, emiatt idegsérülés lépett fel. Voltam neurológusnál, aki Lyrica-t írt fel. Semmi javulást nem...
        üdvözlöm egy kérdéssel fordulok önhöz. 2013 decemberében munka közben elkezdte a görcs rángatni a kezem ez kb fél percig tartott majd lebénult. nem tudtam mozgatni de viszont minden tapintást éreztem. aznap még elmentem a debreceni klinikára...
        Két éve műtöttek gerincsérvvel a L5-S1 átmenetben. Azóta állandóan fáj, és egyszerűen nincs térd reflexem. Már több neurológus is kalapálta, de meg se mozdul. De hogy ennek milyen következményei lehetnek, arról sehol nem találok...
        Tisztelt Doktor úr/hölgy! Az utóbbi 2 évben elhatalmasodott rajtam pár érzés.Ilyenek a szédülés nehéz járás, végtagi kihülések zsibbadások, bizonytalanul érzem magam ha egy helyben állok. Voltam az orvosomnál és hülyének nézett hogy...
        SM relapszálö-remittáló kórformájában vagyok jelenleg és BetaFeron injekciót alkalmazom más-naponta,mint szerintem sokan az országban.Ez a gyógyszer nem javít a helyzeten csak lassítja a betegség fokozódását Kérdezném megjelent-e már...
        Tisztelt Doktornő! 3,5 hónapos lányomnak ujjbegynyi a kutacsa. Emiatt kivizsgálásra mentünk, ahol a doktornő megállapította, hogy bár a kutacsa tényleg kicsi, más problémát nem lát, azon kívül hogy a feje is picike. 34cm-el született, most...
        Kb. három éve , mint utólag kiderült, stroke-ot kaptam, bal karom nagyon fájt, megtartani nem tudtam, de egyébként más különösebb tünetem nem volt, elmentem neurológiai szakrendelésre , de eset után csak kb. három héttel kerültem kórházba,...
        Kedves doktor/doktornő, Nyaki ultrahangon voltam és az orvos szerint egyértelműen refluxom van.Szédüléses panasszal mentem hozzá.Azt mondta nem csodálja,hogy szédülök,mert a gyomorsav visszafolyhat egészen a nem tudom meddig,mert itt egy latin...
        Tisztelt Doktornő/ Úr! Nemrégiben nálam Myasthenia gravis ocularis-t állapítottak meg. Statusba a Főorvos úr a következőket írta le:Mindkét bulbus laterális irányban mozgása enyhén korlátozott,illetve a tekintés ismétlése során...
        Tisztelt Doktor úr/nő! Voltam neurofiziológiai vizsgálaton ,mivel a bal karom sorvad érzéketlen.Karom kéztartás alakult ki.Nem igazán érzek fájdalmat.Voltam gégészeten,MR vizsgálaton,ahol nyaki sérvet állapítottak meg.Nyelven nehezen...
        Kedves Doktor Nő/Úr! Terhességem utolsó hónapjától kezdve fenn állnak folyamatosan ezek a problémák: látásproblémák (furcsán látok, fényesség, homályosság stb. szemészeti lelet teljesen negatív) - gyakori szédülés, ágyban fekve,...
        Dr.Úr/Nő! Nagyon aggódom 58 éves nővérem állapota miatt. 5 éve agyinfarktust diagnosztizáltak nála. Kezdeti jobblét után remegett a keze, a járása bizonytalanná vált. Sokszor elesett. Később elkezdett hányni, minden előjel nélkül....