• Zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        Tavaly ősszel zsibbadások kezdődtek nálam testszerte (először a talpam éreztem enyhén érzéketlennek, majd a combtőtől fölfelé, a mellvonalig). Az MR vizsgálat nem mutatott eltérést, elektrofiziológiai vizsgálattal minimális obj. eltérést észleltek, amely enyhe sensomotoros axonalis polyneuropathiával egyezetethető össze. Demyelinisatiónak nem volt jele. Pajzsmirigy túlműködés miatt napi 1 Propycil-t szedtem (mellékhatásai között szerepelnek ideg- és izomműködési zavarok, polyarthritis). B 12 vitamin szedését követően a zsibbadás mindkét kézfejre (döntően a tenyérre) és az alkarokra korlátozódott. Idén januárban struma műtétem volt, a bal lebenyen kb. 2x2 cm-es hideg göb volt, a jobb lebenyen 1 cm-es forró göbök - a szövettan szerint benignus. A műtét után enyhült a zsibbadás, de nem múlt el. Szeretnénk gyermeket vállalni, de aggaszt, hogy már több, mint fél éve fennállnak a panaszaim. Milyen vizsgálatokat lehetne még elvégezni, hogy kiderüljön, mi okozza a tüneteket?

        Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel:

        Adrienn

        WEBBeteg szakértő válasza a zsibbadás témában

        Kedves Adrienn!
         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-10 11:53:33; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 11:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Időnként előforduló szédülés és bizonytalanság érzése miatt, a negatív neurológiai vizsgálatot követően kontrasztanyagos CT vizsgálatot végeztek. CT leletemen a következő szerepel: Athropia cerebri et cerebelli...
        Tisztelt Doktornő! Napi akár 30 ezer kézmozdulattal ( erős szorítás/ütés) járó szalag melletti munkát végzek. Mindkét kezem, főként csuklótájon nagyon lezsibbadt, fájt, égett. De teljes kéz zsibbadt. Kézsebész ENG vizsgálatra...
        Tisztelt Doktornő! Édesanyám az elmúlt 3 hónapban rengeteget fogyott, végül lelassult a beszéde és zavarodott lett. Minden tiltakozásom ellenére a pszichiátriára vették föl belgyógyászat helyett, július 15-én. Antipszichotikumokkal...