• Gerinc

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Azt szeretném kérdezni hogy mi a diagnózisom,az orvosomhoz csak májusba van időpontom.MRIvizsgálat volt, A L III/IV discuson mediálisan-bal mediolaterálisan 4mm-es hernia ,mely a durazsákot és a filumokat elnyomja,a forameket nem éri el. Az L V/ SI discuson 2-3mm-es mediális hernia látható, a nyaki C V-VII-ig enyhe spondylosis jelei, A C VI/ VII discuson 2mm-es bal mediolaterális hernia látható , mely a foramant eléri. Köszönöm szépen!!

        WEBBeteg szakértő válasza a MR-vizsgálat témában

        Kedves Kérdező!
         
        Az MR lelet alapján Önnek a csigolyák közötti porckorongokon az ágyéki szakaszon és a nyakon is kisfokú előboltosulása van, mely a porckorong vízveszteségéből származik, ami a "kopásának" a jele. Minden jelzett szintben kisfokú ez az előboltosulás, a kilépő ideggyököket nem éri el,  úgyhogy műtéti teendőt még nem igényel.  Nem ismerem a panaszait, de nagy valószínűséggel a szokásos konzervatív kezelésre (gyógytorna, gyógyszer, fizikoterápia) mérséklődnek majd illetve megszünnek. 

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-06 15:25:55; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 10:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! 9,5 hónapos kislányom hipotón izomzatú, emiatt jártunk gyermekneurológusnál. A vizsgálat során az orvos észrevette, hogy nagyon sokat tette imádkozó pózba a kezeit és kérdezte, hogy gyakran csinálja-e ezt a mozdulatot....
        Tisztelt Dr.Nő! Köszönöm az előző válaszáthttp://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/156816 Jövőhét kedden megyünk EEG-re! Tegnap 2-szer történt este, az egyik evés utan kb fél órával, a másik közvetlen utána! Nagyin aggódok! Megetetem a...