• Van megoldás a 3éve tartó csípőfájdalmamra?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő!

        48 éves férfi vagyok. 3 éve súlyzózás után izomláz keletkezett, ami két hét után sem múlott. Majd ez az állapot átváltott derék (gerinc 5.csigolya környéke) illetve bal oldali csípő fájdalomra. Orvosról orvosra jártam, járok, sokszor már lelkileg is elkap a teljes elkeseredettség. Leírom legutóbbi (2009.03.16-i) MR vizsgálatom eredményét. Kérem segítsenek véleményükkel, tanácsukkal!

        A lumbalis lordosis egyenesebb, a lumbo-sacralis átmenet íve kissé fokozottabb. A csigolyák magassága, jeladása szabályos. Az L-V.-S-I. csigolya közti porckorong dehidratio jeleit mutatja, körkörösen ellapult és mindkét, de főként a bal foramen szűkebb, a bal kilépő gyök érintett lehet. A conus-cauda átmenet az L-I. csigolya magasságában van. 

        Orvosi vélemény: Mérs. fokú discopathia a fent leírtak szerint.

        Mit jelent ez?

        Van még remény a gyógyulásra? Arra, hogy ne érezzem nap mint nap ezt a fájdalmat?!

        Válaszukat előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a csípőfájdalom témában

        Kedves Kérdező!

        Az ágyéki gerinc MR leleten discopathia annyit jelent, hogy az LV-SI csigolyák közötti porckorong veszített víztartalmából,  ellapult, de a kilépő ideggyökök nyomódását nem okozza, de csípőfájdalma nagy valószínűséggel ezzel nem magyarázható. Nem tudom járt-e már reumatológiai rendelésen, mert nagy a valószínűsége, hogy inkább csípőizületi kopás okozza a panaszait. Rendszeres gerinc illetve speciális csípőtorna segíthet a panaszain.

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-04 23:45:36; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 16:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: