• Fejfájás hányingerrel

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        15 nappal ezelőtt nagyon erős fejfájást követően a jobb szemhéjam "leesett". Bevittek a kórházba, ahol CT-t és EEG-t csináltak. A vizsgálatok nem mutattak semmit. 8 nap "kezelés" után hazajöttem. Panaszaim - kivéve a szemhéjam -nem szűnnek. A fejfájás állandósult, hányinger gyötör, rosszul látok. Mindezek fizikai gyengeséggel társulnak. Ha a fejem hirtelen mozdítom, vagy hátranézek (elsősorban jobbra) fokozódik panaszom. Semmilyen gyógyszert nem kapok, mert nem tudják mi bajom van. Dolgozni nem tudok, a legkisebb fizikai megterhelésre is gyengeség fog el. A nyakcsigolyámon van egy pont, aminek gyenge nyomására is erős áramütésszerű fájdalom fut végig. Ilyenkor a fülemben nyomást érzek. Fejem mozgatásakor "hallom", hogy recseg a nyakam. Fejem tartása nehezemre esik, hamar elfárad.

        WEBBeteg szakértő válasza a fejfájás témában

        Kedves Kérdező!

        Általában a koponyában valamilyen okból megnövekedett nyomás következtében szoktak kialakulni azok a tünetek, amelyekről Ön is beszámol. Ezt okozhatja térfoglaló agyi folyamat pl. daganat, vérzés, de ezt a koponya CT vizsgálat nagy valószínűséggel kizárta. Emellett a nagy vénák elzáródása is okozhat hasonló tüneteket. Emellett van egy pszeudotumor cerebrinek nevezett betegség, mely minden betegség nélkül képes az agy átmeneti duzzanatát, ezzel a koponyán belül nyomás emelkedését előidézni és a panaszaok ugyan ezek.  Én mindenképpen visszamennék minél hamarabb, és beszámolnék arról, hogy a panaszok változatlanok. További vizsgálatok lennének szükségesek pl. az erek elzáródását is kimutató koponya MR vizsgálat, esetleg gerincvízvétel. Minél hamarabb menjen vissza az ideggyógyászhoz.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-04 23:42:40; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 13:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: