• Nyaki idegzsába?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktorur/Nő. Kb 1 éve pár hónap kihagyással előjön a nyakamba egy olyan áramütésszerü fájdalom, ami ugy 6-7-szer  érint meg olymértékben,hogy lefővök,rámjön ijjedtemben a WC-zés, annyira  olyan, mintha idegszál megbetegedés volna, nem izom. Az orvos azt mondta, nyakgo. - ezzel el volt intézve.Én kenegettem DICLAC-géllel, 5%-ossal, de ideig óráig tartott. Most ott tartok, egyre sürübben jelentkezik, éjszaka is, ami szinte kibirhatatlan.ajon reumatikus jellegü mégis, vagy idegszál becsipödés, vagy zsába?  - Köszönöm a választ. /57 éves nő vagyok, tulnyomórészt ülőmunkát végeztem./

        WEBBeteg szakértő válasza a nyaki fájdalom témában

        Kedves Kérdező!

        Valószínű nyaki gerinc eredetű a panasza, de, hogy azon belül a csigolyák közötti porckorong betegsége, izomgörcs vagy egyéb meszesedésből  származó elváltozás-e, azt ennyiből megmondani nem tudom. Az, hogy ülő munkát végez, hajlamosít ezekre a típusú megbetegedésekre. Nagy a valószínúsége, hogy a nyaki gerincvelőből kilépő ideggyök bántalma okozza a problémát. nyaki gerinc Rtg, ENG vizsgálat közelebb vihetne a megoldáshoz. Keressen fel egy ideggyógyászati szakrendelést, de addig is próbáljon meg rendszeres gerinctornát végezni, járjon el masszázsra.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-01 15:49:38; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 13:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: