• Alacsony vérnyomás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        39 éves kétgyermekes anya vagyok. 5 éve magas vérnyomást diagnosztizált az üzemorvos(170/100), azóta Lercatont szedek. Ez a gyógyszer kb 140/90 körüli értékre redukálta a vérnyomásomat. Mivel tavaly októberben az üzemorvos figyelmeztetett, hogy a vércukor értékem is kezd magas lenni, belekezdtem egy szénhidrát és zsírszegény diétába és elkezdtem sportolni is. Ezidő alatt 20 kilót fogytam, és teljesen jól érzem magam. A vérnyomáscsökkentőt azóta is szedem. A gondom az, hogy a bal lábam folyamatosan jéghideg, és a bal oldali combtő-ágyék nyomásra egy kicsit érzéketlen, mintha érzéstelenítve lenne. Nem fáj semmim. A vérnyomásom azóta 120/80 körül mozog vagy még annál is alacsonyabb. Okozhatja a fenti tüneteket az alacsony(abb)  vérnyomáshoz való hozzászokás? Köszönöm válaszát

        WEBBeteg szakértő válasza a hideg láb témában

        Kedves Kérdező!

        Az Ön által  alacsonyabbnak gondolt vérnyomás, teljesen normalis és nem hozható összefüggésbe az alsóvégtagi panaszaival. Érdemes lenne érsebészeti szakrendelést felkeresnie, hogy kizárják a kezdődő érszűkületet. A cukorbetegségnek is lehet szövődménye úgynevezett kisidegbántalom a végtagokban, ami okozhat néha hasonló tüneteket, de ehhez hosszabb idejű fennállása kell a betegségnek. Ideggyógyász ennek lehetőségét vizsgálattal ki tudja zárni. Emellett vannak emberek, akiknek mindenféle betegség nélkül hidegebb érzetű a végtagja.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-04 23:47:55; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 11:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: