• Lehet megvonási tünet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!

        Apukám 67  éves. 6 hete beszéd nehézséggel került kórházba. Belgyógyászatról, 2 hétre pszichiátriára került, mert komoly megvonási tünetei voltak. Alkohollal vette be az antidepresszáns szereit. A pszichátriáról kikerült, majd 1 hétre rá lázás lett és zavart parancsoló, hallucináló, beszéde korlátozott. Most is zavar a belgyógyászaton van. A tünetek ismételt jelentkezése előtt 2 nappal 3 pohár bort ivott, amire azt mondta keserű. A belgyógyász szerint már nem lehet megvonás, hanem agyi történés.

        Kérem válaszoljon gyorsan, mert nagyon el vagyunk keseredve:

        Köszönettel:

         

        Kovácsné

        WEBBeteg szakértő válasza a zavartság témában

        Kedves Kérdező!

        Tényleg nem valószínű a megvonásos eredete az újabb panaszoknak. Valószínűleg állhat hátterében agyi történés, ami lehet egy bekövetkezett agyi keringászavar, de lehet a láz hátterében álló belgyógyászati betegség miatt is zavart és hallucinálhat is. Időseknél ez gyakran előfordul. Nem tudom jelenleg milyen gyógyszereket szed, de lehet gyógyszermellékhatás is. Gondolom ott a kórházban látja majd ideggyógyász, aki a vizsgálatával és a részletesebb kikérdezéssel pontosabb választ adhat.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-01 10:59:08; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 06:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: