• Gerincsérv?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/ Nő!

        Olyan problémám volna,hogy már régóta fáj a hátam.Pontosabban a hátam közepénél.Sajnos ugy fáj hogy mikor felállok hírtelen belehasít és nem tudok kiegyenesedni.Ha pedig sokáig görnyedek szintén ez a helyzet.Ha ülök egy idő után olyan mintha valami nyomna össze oldalról.Szedem rá a Myderisont de sajnos most már nemigazán használ.Kb.1 hónapja is ugyanigy fájt de akkor a Myderisontól elmult most viszont nem igazán akar most kb.1 hete fáj.Lehet,hogy gerincsérvem van?Köszönettel:Bea

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hátfájás témában

        Kedves Bea!

        A hátfájás hátterében szerencsére nem csak a gerincsérv állhat. Leggyakrabban az ülőmunkát illetve monoton, azonos mozdulatokkal járó munkát végzőknél, a gerinc melleti izomzat görcse okozza a hátfájást. A gerincsérv ezen a szakaszon ritkán jelentkezik. Ha az lenne, akkor a bordák mentén a mellkasba is kisugározna, vagy a gerinc két oldalára, vagy zsibbadna ez a terület. Érdemes ideggyógyászati vizsgálatra elmenni, ahol a vizsgálatával közelebbit tudnak mondani, de én a leirt panaszai alapján nem gondolnék gerincsérvre. próbáljon meg gerinctornát végezni napi rendszerességgel, esetleg tartásjavító fűzőt viselni. Fizikoterápia is jó hatású szokott lenni, lazítja a merev izmokat.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-01 11:16:44; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 06:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: