• Migrén leletek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő! Aurás migrénes (látászavarral, beszédzavarral, emlékezőzavarral járó) panaszaimmal az ideggyógyász MR, és EEG vizsgálatokra küldött. Ezek eredményei: MR: A kp. Vonal megtartott. A kamrarendszer szimmetrikus, norm. tág. Mko. Periventricularisan a fehérállományban egy-egy apró magasabb jelintensitásu góc figyelhető meg, mely SM-re nem típusos. Az agytörzs jelintensitása szabályos. A külső liquotér nem tágabb. EEG: (ebből csak a véleményt tudom leírni, mert a nyomtató hibája miatt sok rész lemaradt) Megtartott háttértevékenység, bilaterlisan parasaggitalisan néhány alkalommal meredek theta tevékenység. Mikor megkérdeztem az orvost, hogy ezek mit jelentenek, vagy komoly-e, csak megrázta a fejét. Engem viszont megijesztettek a leletek, és szeretném pontosan megtudni mik ezek, mitől lehetnek, és tudok-e valamit tenni, hogy ne legyenek? Hálásan köszönöm a választ: Judit (22 éves)

        WEBBeteg szakértő válasza a migrén témában

        Kedves Judit!

        Az MR leleten leírt magasbb jelintenzitású góc, a korából kiindulva, valószínűleg születése óta ott van. Az, hogy mitől alakult ki nem lehet már visszakövetkeztetni, hacsak nem volt kisfokú oxigén hiányos állapot a születése körül. Olyan agyi területen helyezkedik el, ami "néma" terület, tehát tünetet nem okoz. Elmondása szerint Önnek sincs olyan jellegű panasza, ami miatt ennek eredetét tovább kellene vizsgálni. Az EEG a pillanatnyi agyi tevékenységről informál. Számos tényező befolyásolja pl. éberségi szint, gyógyszerek. Elképzelhető, hogy a vizsgálat alatt kismértékben álmosabb volt, azért jelent meg rajta időnként a szokásosnál lassabb tevékenység, ami a panaszaival szintén nem hozható összefüggésbe, és valószínű, hogy egyéb betegséggel sem. Szerintem is nyugodjon meg, ezek a leletek nem utalnak semmilyen agyi kórfolyamatra.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-29 18:58:39; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 20:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: