• Gerincérzéstelenítés utáni panaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő?

        A férjemnek térdműtétet (arthroscopia) végeztek. Gerincérzéstelenítést alkalmaztak. Amikor kiment a lábaiból a zsibbadás, egyből fel kellett kelnie az ágyból. Nem fektették 24 órán át. Sőt semmilyen véralvadásgátló injekciót sem rendeltek el a thrombózis megelőzése érdekében.

        Egyébként az érzéstelenítés óta folyamatosan vannak deréktáji-gerinc panaszai. Azt mondja, hogy jobban fáj a dereka, mint a műtött lába.

        Mivel lehetne csökkenteni a panaszait? Helyes ez, hogy ilyen korán felkeltik a betegeket az ágyból?

        Köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a gerincérzéstelenítés témában

        Kedves Kérdező!

        Gerincérzéstelenítés után általában 24 órát feküdni kellene, de ezzel leginkább a következményes fejfájást lehet kivédeni, a helyi derékfájdalmat nem. Nem biztos, hogy az érzéstelenítés miatt van a derékfájdalom, előfordulhat, hogy a térdpanszai miatt, nem egyformán terheli az alsóvégtagjait, ami a gerinc kóros tartását, fájdalmas izomgörcsöt okozhat a gerinc mentén. Ha fájdalomcsillapító kenőcs hatására, kis gerinctornára panaszai nem mérséklődnek, keressen fel egy ideggyógyászati szakrendelést.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-27 15:13:03; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 13:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: