• Tanácsot szeretnék kérni

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor nő/úr!

        Az lenne a kérdésem hogy pénztáros vagyok és kb.1 évvel ezelőtt a bal kezem (a gyürüs és a középső ujjam)elkezdett zsibbadni ami mostmár az egész kezemre kiterjed és vagy 1 hónapja válltól fáj a kezem.2 nappal ezelőtt elkezdtem szédülni de napi szinten kb.kétszer-háromszor és volt hogy arra keltem fel hogy forog a világ,Fekvő helyzetben fej forgatás nélkül meg kellett kapaszkodnom az ágyba és nem volt hirtelen mozdulat sem..És nem álmodtam mert kinyitottam a szemem és tényleg forgott a világ.Egész nap tudnék aludni éberen alszom,és reggel fáradtan kellek fel.Nekem a családomban előfordul a struma de nekem azt mondták még 7.--éve hogy nincs.Tudnak nekem valamit mondani illetve tanácsot adni hova forduljak?Előre is köszönöm:Somlóiné Szilvi

        WEBBeteg szakértő válasza a ujjak zsibbadása témában

        Kedves Szilvia!

        Két dolog jöhet szóba. Az ujj és kézzsibbadása hátterében nagy valószínűséggel úgynevezett carpalis alagút szindróma állhat, ami azt jelenti, hogy a csukló magasságában a kéz érző működését ellátó ideg nyomás alatt van. A váll és karfájdalma a szakmájából adódó merev nyaktartás miatti nyaki izomgörcs miatt lehet. Ez állhat a szédülése hátterében is. Keressen fel egy ideggyógyászt, aki a megfelelő műszeres vizsgálatra való utalásával igazolni tudja az idegnyomódás fennállását. Addig is rendszeres nyaktornát és gerinctornát javaslok, mely a karfájdalmán és a szédülésén is javít.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-27 15:20:58; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 13:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: