• Gerinc MR???

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        Neurológusnál jártam járásbizonytalansággal, aki elküldött gerinc MR-re, de az eredményéről nem mondott semmit, csak azt, hogy menjek el egy reumatológushoz, de sajnos oda az időpontom még több mint egy hónap. Ezért segítségét szeretném kérni a lelet értelmezésében:

        "Kiegyenesedett lumbális lordosis Th X-L.III között kis Schmorl herniák látszanak Zárólemezek az alsó háti szakaszon enyhén töredezettek. Th. XII-L.I-ben discopathia és kis porckorongsérv ábrázolódott, mely szűkíti az elülső liquor-teret, a myelumot nem éri el, azt nem modellalja, nem comprimalja. Az alsó háti szakaszon enyhe mértékű Schauermann betegség utáni állapot

        Orvosi vélemény: Discopathia és kis porckorongsérv Multiplex Schmorl hernia"

        Válaszát előre is köszönöm!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a járásbizonytalanság témában

        Kedves Kérdező!

        Amit az MR leleten leírtak az annyit jelent, hogy a csigolyák közötti porckorongok veszítettek víztartalmukból, LI magasságban kis mértékű előboltosulás alakult ki rajta, ami nem nyomja a gerincvelőt illetve a gerincvelőből kilépő ideggyököket. Kis "kopásból, mészfelrakódásból" kialakult elváltozások is láthatók, melyek helyi fájdalmat okozhatnak.

        Panaszait izomlazítók, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapítő gyógyszerek valamint fizikoterápia enyhítheti, melyet a reumatológiai szakrendelésen majd javasolnak Önnek.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-27 14:21:46; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 12:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: