• Ajak szárazság és szédülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Édesanyámnál (64 éves) az utóbbi időben egyre többet fordul elő, hogy hirtelen elönti egy hőhullám, és szédülést érez. A vérnyomása rendben van, a változókori panaszokon már sok éve túlvan, cukorszintje rendben. Ön szerint mi okozhatja ezeket a panaszokat? Válaszát előre is köszönöm! Mona

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés témában

        Tisztelt Kérdező!

        A szédülés hátterében többféle ok is állhat, vérszegénység, ideggyógyászati eltérés (érszűkület), fül-orr-gégészeti betegség, de ritmuszavar, alacsony pulzusszám is okozhat ilyen panaszt, ilyen irányú vizsgálatok jönnek szóba. A száraz ajkak valószínűleg ezzel nem függenek össze, ez inkább a hideg, száraz levegőnek tudható be, de ha inkább szájszárazság (szájüreg szárazsága) a panasz, és a cukorbetegség, folyadékhiány kizárható, felmerül még esetleg fogászati ok (főleg, ha van fogpótlás, gombás fertőzés okozhat ilyen érzést), de ritkább esetben okozhatja autoimmun eltérés is (bár ez egyéb tünetekkel is járna).

         

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-01 10:27:08; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 07:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: