• Izotópvizsgálat eredménnyel van gond?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktornö én irtam hogy látészavaraim vannak most csináltak nekem egy izotóp vizsgálatot szeretném ha pontossan leírná nekem mit jelent az eredményem.

        Ezt irják:az agy szürkeállományárol készített spech metszeteken a radioaktívitás kissé egyenetlen.Körülirt hyperperfundált terület észlelhető jobb oldalon frontalisan basalisan és occipitálisan szintén basálisan. Erre az eredményre Nootropil 1200mg filtabletta szedését javasolta az orvos változást még nemérzek kére irja le véleményét. kösszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a látászavar témában

        Kedves Kérdező!

        Az izotóp vizsgálat gondolom az agyi SPECT vizsgálat volt. A SPECT vizsgálattal adott agyi terület vérátáramlását tudjuk vizsgálni, azt lehet vele megállapítani, hogy van-e olyan agyi terület ahol fokozott vagy esetleg csökkent az agyi vérátáramlás (perfúzió). Az Ön esetében leírt hyperperfúzió azt jelenti, hogy az agya elülső és hátsó területén a jobb féltekében van egy-egy körülírt terület, ahol a vérátáramlás nagy valószínűséggel fokozott. Úgy emlékszem azt írta, a képalkotó vizsgálat az MR negatív lett, ami azt jelenti, hogy ebben az esetben ott az agysejtek fokozott működéséről van szó, de nincs ott jelen ismeretinkkel kimutatható szerkezeti eltérés. Változatlanul a korábbi vizsgálatokat javasolnán EEG, VEP. Epilepszia irányában vizsgálnám tovább. A látászavarral járó epilepszia esetén a hátsó területeken az agyban lehet fokozott működésű idegsejtcsoport, ahol a vérátáramlás is fokozott. Próbálja vezetni kezelőorvosát, esetleg vesse fel neki ezt a lehetőséget.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-22 20:07:48; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 09:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: