• Lábzsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        Három napja nagyon fáj a jobb lábam.A lábamon hátul nagyon feszül az izom, egészen a fenéktől a combközépig, és a vádliban is van egy feszítő érzés, és az alsó lábszáram külső fele, valamint a lábfejem zsibbad.  A zsibbadás folyamatos. Ha leülök, a húzódás fokozatosan elmúlik, ha felállok, élesen fáj, de ha járok, mozgatom, akkor lassan szűnik a fájdalom, majd hullámokban jön elő. Teherautó soför vagyok. Ritkán kell csak nehéz súlyt emelnem. Kb egy hete a kisfiammal játszottunk, és akkor éreztem egy kellemetlen pattanást a ugyanebben a lábamban. Próbáltam nyújtani az izmaimat, de nem lett jobb. Mi lehet a baj?

        Válaszát előre is közönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a lábzsibbadás témában

        Kedves Kérdező!

        Nagy valószínúséggel a lábat ellátó ideg bántalma okozza a problémáját. Ennek oka lehet az ágyéki gerinc kisizületinek kopása, meszesedése illetve a csigolyák közötti porckorong bántalma. Az is előfordulhat, hgy az Ön által leírt mozdulat következtében egy túlnyúlása miatt vongálódott az ideg. Ennek rendbejötte akár heteket is igénybe vehet. Keressen fel egy ideggyógyászati rendelést, ahol a vizsgálatával, esetleges szükséges egyéb vizsgálatokkal közelebb kerülnek a panaszok hátterében álló okhoz. 

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-24 14:57:14; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 09:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: