• Mitől van?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves szakértő! Már kiskoromban előjött egy dolog, hogy nem bírom a buszt hosszú távon. Egy órányi utazás sem kell, hogy rosszul legyek és hányjak. Csak gyógyszerrel tudok hosszabb buszos útra menni, de úgy sem túl kellemes élmény. Valahol azt hallottam, hogy ez pszichés eredetű lehet. ez igaz, és ha nem akkor ez mitől van? velem született, vagy valami előidézi? Köszöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a utazási rosszullét témában

        Kedves Kérdező!

        A járművön való utazást az emberek kis százaléka nem bírja. Ennek oka a fülben lévő egyensúlyozó szerv egyfajta túlérzékenysége a jármű mozgás során fellépő gravitációs erő változásokra. Sajnos ellene tenni nem nagyon lehet. Csak gyógyszerekkel, esetleg az utazás során alvással leht a tüneteket kikerülni vagy mérsékelni.

        Üdvözlettel:   Dr. Bessenyei Mónika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-18 11:26:34; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 20:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: