• Lehetek némi csalódással ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Miért is.Mert 2009.03.05.-én megfogalmazott kérdésemben rögzitettem,hogy a shunt beültetése 2008.05.15.-én megtörtént.Dr Bessenyei Mónika  válaszában a következő képen fogalmaz: "javulás a shunt beültetése után egy hónapon belül várható leginkább"Lassan az egyesztendős évforduló következik be,de javulás mégsem érzékelhető.Ezt a tényt  nem csak a tesvérem megnyilatkozása és ennek külső de mások által is érzékelhető jelei,hanem az is igazol,hogy a beteg 2009.02.20 és 2002.02.24.közötti időszak alatt értágító infulziókat kapott.A várt javulás most is elmaradt.Tehát a korábbi kérdésem most is aktuális, azaz "Mire is számithatunk"?Ugyancsak várom a korábbi kérdésemben a zárójelentés alapján részletesen felsorolt diagnózisok véleményezését.

        Maradok tisztelettel és megbecsüléssel, a Web oldal hű látogatója:Gyöngyösi Gábor

        WEBBeteg szakértő válasza a shunt beültetés témában

        Kedves Gábor!

        Azzal, hogy azt írtam, a shunt beültetése után 1 hónappal várható leginkább javulás azzal utaltam rá, hogy a testvére esetében számottevő javulás az állpotban már nem következhet be, nem pedig arról van szó, hogy nem vettem figyelembe azt, hogy a shunt beültetése megtörtént.

        Igazából nem értem mire gondol a diagnózisok véleményézése kapcsán.
        A következőket jelentik:
        Hydrocephalus internus - agykamrák tágulata

        Status post fenestrationem ventriculi tertii - III. agykamra fenekének szitaszerű átlyuggatása, mely az agyvíz elfogyását segíti elő, ha a III-IV agykamra között elfolyási akadály van
        Status post traumam capitis- fejtrauma utáni állapot (nem tudni milyen jellegű trauma)
        Atrophia cerebri - agysorvadás
        Polydiscopathia cervicalis - nyaki gerinc csigolyák közötti porckorongjainak elváltozásai pl. előboltosulás, víztartalom csökkenés
        Mivel nem ismerem a beteget, nem tudom a neurológiai állapotát, nem ismerem a korábbi vizsgálatok eredményeit és az előzményeket, ennél pontosabb véleményt írni nem tudok.

         

        Üdvözlettel:   Dr. Bessenyei Mónika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-11 11:32:14; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 09:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: