• Ujjak zsibbadása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!

        Pár napja illetve több éjszaka arra ébredek, hogy elzsibbadnak mindkét kézfejemen az ujjaim. Nem fekszem rájuk, van úgy hogy csak mellettem van a kezem. Amikor elkezdem mozgatni, akkor lassan visszatér beléjük az élet....

        Viszont pár hete kezdődött (majdnem minden nap) egy intenzív szédülés is ami úgy érthető hogy a napnak elég nagy hányadában ha előre hajolok főleg akkor nagyon szédülök, s van egy pillanatnyi nyomás is amit akkor érzek, abban a pillanatban, amikor előre hajolok, olyan mintha hirtelen el akarnék ájulni, de mégsem. Van úgy, hogy egész nap szédelgek. A vérnyomásom mindig alacsony-alacsonyabb volt, de ez most sem változik, illetve nem ingadozik. Van itthon saját vérnyomásmérőm s azzal mérem. (110/75, vagy 115/70, vagy 110/80 kb. ilyenek szoktak lenni) 39. éves nő vagyok. Voltam vérvételen ami tulajdonképpen semmit nem mutatott ki a körzeti orvos szerint. Ő neurológiai szakrendelőt javasolt, ahova időpont várakozás miatt, csak 1 hónap múlva jutok be.

        Nagyon sokat segítene, ha addig is megtudnám mi lehet a háttérben.

         

        Köszönöm szépen

        WEBBeteg szakértő válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező!

        Panaszai hátterében nagy valószínűséggel a nyaki gerinc meszesedése, kisizületeinek betegsége állhat.  Ez felelős lehet a kézzsibbadásáért és a szédüléses panaszokért is. Emellett a kéz zsibbadását úgynevezett alagút szindróma is okozhatja, mely a csukló szintjében, a kéz érző működését ellátó ideg nyomódását jelenti. Próbáljon meg lapos, kemény párnán aludni, csuklóit fáslizza be éjszakára. Emellett a fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő krémek használata is jó lehet, illetve a nyaki massage. 

        Üdvözlettel:   Dr. Bessenyei Mónika


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2009-03-11 12:02:29; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 09:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: