• Nem szűnő fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktor Úr! Panaszaim az alábbi sorrendben alakultak ki: egy oldali csípőtáji fájdalom (mélyen, bent, minden esetben ülésre fokozódik a folyamatos kellemetlen érzéstől a megsemmisítőig, ?falkaparásig?), térdhajlati fájdalom (felső és felső fele egyaránt), bokatáji fájdalom (külbokától felfelé 3szög alakban). Azonos oldalon vádli fájdalom (izomlázszerű, nyomásra, masszázsra még intenzívebb, főként a vádli külső oldalán). Lábamnak ülés közben a "kényelmes" (=kevésbé fájó) pozíció: oldalra és hátra kinyújtva, vagy csak amolyan "indulni készülök" pózban való ülés. A fájdalom van amikor villámszerű, gyorsan átfutó (deréktól bokáig), de van amikor teljes zsibbadás. Háziorvoshoz fordultam - pihenést javasolt s az alábbi gyógyszereket: Voltaren, Mydeton, Fastum gél, MagneB6. Nem hatottak, nem múlt a fájdalom. Zsibbadással társult, ami kb. 2 hétig érintette az azonos oldali 3 középső lábujjam, érzés kiesés a nagy és mellette levő ujjamon, ill. a nagy ujj tövének környékén kb. tojásnyi terülten volt, de ez elmúlt.) Neurológia szakrendelésre kaptam beutalót, kinevetett a doktornő, hogy ő ezzel mit kezdjen. Rövid vizsgálat (álljon lábujjhegyre és sarokra) után CT beutalót kaptam és Tegretol-t. CT eredmény: 2 évvel ezelőtt dg-tizált sérv megléte, mérete nem változott, S1 lefutású panaszokat nem magyarázza semmi. Ismét eltelt pár hét, panaszok nem szűntek és lényegesen nem is változtak további gyógyszereket kaptam: Panadol, Mesulid, Flector por és tapasz (Contramal-ra allergiás vagyok). Nem használtak, idegsebészetre küldtek. Ott MR-t kértek. Dg: L IV. sérv, felette meszesedés, alatt kopás. Műtendő probléma nem látszik, S1 lefutású panaszoknak oka nem látszik. Úszás javasolt. Eközben jártam masszőrhöz, talpmasszázsra is. Pihenni, aludni csak úgy tudok, míg a TENS gép az éppen legjobban zsibbadó-fájó terülten működik. Csillapítja (?) a fájdalmat, a fura érzéseket az, ha  erősen szorítom, markolom a vádlim, vagy ha ütögetem. (A legújabb s egyik legkellemetlenebb fájdalom a belső combtőnél van, erre nem találtam még enyhítő technikát.) Bármi hatás csak átmeneti. Mindez jó pár hónapja (több mint fél éve) fennáll, minden orvosi segítség eddig zsákutcába fulladt, ok nem derült ki, tüneteket is csak átmenetileg oldotta meg (számomra) ismeretlen kezelés (vagy az idő), bármely orvost kérdeztem eddig (háziorvosom, ideggyógyász, idegsebész) nem tudtak többet tenni. Azt mondják, hogy ezzel együtt kell élnem. 32 évesen nem szeretnék maréknyi gyógyszereket szedni, állandó fájdalommal élni. Mit tehetnék? Milyen vizsgálatot lehetne csinálni? Mi vezetne eredményre, ahhoz hogy kiderüljön a kiváltó ok? Segítségét előre is köszönöm! Tisztelettel: User R.

        WEBBeteg szakértő válasza a csípőfájdalom témában

        Kedves Kérdező!
         
        Mindenféle vizsgálaton átesett, amit csak el lehet képzelni, de ahogy kivettem a leírásából a csípőjét még reumatológus nem vizsgálta, pedig érdemes lenne, ha ott jelentkeztek először a fájdalmak. Emellett ENG vizsgálat segíthet elndönteni azt, hogy ideggyöklaesio lehet-e annak ellenére, hogy a képalkotók erre nem utalnak. Az ideggyök nemcsak a gerincvelőből való kiléps helyén nyomódhat, hanem a lefutása mentén bárhol, az okozott panaszok hasonlóak. Újabb ideggyógyászati vizsgálatot javaslok Önnek, felvetve ezeket a lehetőségeket. Kezelésben a gerincet nyújtó massage és a gerincfűző viselése jó hatású lehet.
         
        Üdvözlettel:   Dr. Bessenyei Mónika

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-07 18:52:30; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 06:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: