• Mire is számíthatunk ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Testvéremen aki 64 éves2008.április 23.-án ETV-t végeztek el.Majd május 15.-én VP-shunt ültettek.A mütét utáni állapota romlott,egyre gyengébb lett,mozgása nehezebbé vált,szellemileg állapota nem gyengült,de állandósult álmosság gyötörte.Ezért ez év február 20.-án értágitó infulziós kezelés céljából ismét kórházba került,ahonnan az orvosok szerint február 24.-én kielégitő általános állapotban elbocsátásra került.testvérem szerint állapota nem vált kedvezőbbé.A zárójelentés a következő diagnózisokat rögziti:Hydcephalus internus,Status post fenestrationem ventriculi tertil,Status post traumam capitis,Atrophia cerebli,Polydiscopathia cervicális.A javalat pedig:Pihenés,gerinckimélet,gyógytorna,gyógyfűrdő,három hét mulva kontroll.Szeretném ha testvérem állapotáról betegségéről és annak jövőbeni várható alakulásáról általunk is értelmezhető , követhető tájékoztatást kapnék.Őszinte tisztelettel:Gyöngyösi Gábor

        WEBBeteg szakértő válasza a agyvíz témában

        Kedves Gábor!

        Ahogyan leírásából kiveszem, a testvérének posttraumás ( sérülés utáni) hydrocephalusa van. A betegség abban az esetben, ha a hydrocephlaus nem rosszabbodik, azaz a liquoelfolyás a shunton keresztül akadálytalan, akkor nem rosszabbodik, a korábbi levertség, járászavar javulhat is. Javulás a shunt beültetése utáni egy hónapon belül várható leginkább.  A javulás várható fokáról konkrétan a tesvére esetében, csak ennyiből amit leírt nem tudok következtetni, nem ismerem a testvére neurológiai statusat, a leleit pontosan. próbáljanak meg a kezelőorvosával ismételten leülni és átbeszélni a problémát.



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-09 18:47:17; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 14:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: