• Idegrángás, lábremegés ülés közben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/ Doktornő! 20 éves gimnazista vagyok, és már eléggé régóta vannak ilyen tüneteim. Leggyakrabban a lábaimmal fordul elő, mikor órán ülök és jegyzetelek, hogy (számomra felismerhető) ok nélkül megrándul, akár többször is a negyvenöt percben. A másik különlegesség, hogy mikor ülök, s annyira magam alá húzom a lábaim, hogy csak a lábujjaim és a talpam felső része ér le a földre, akkor előbb csak finoman, majd egyre gyorsabban kezd fel-le remegni a lábam fáradhatatlanul, míg ki nem nyújtom. Ön szerint mi oka lehet ezeknek? (Sajnálom, ha kevés információt írtam) Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a idegrángás témában

        Kedves Kérdező!

        Elképzelhető, hogy az izmok túlnyúlása, vagy fáradása okozza a panaszait, vagy pedig enyhe idegnyomódás, ami azon a helyen keletkezik, ahol a lába a székkel érintkezik. Felmerülhet még a rest-less leg szindróma (nyugtalan láb szindróma) lehetősége is, melyre a hosszabb ideig megpihenő lábakban jelentkező akaratlan mozgások jellemzőek. Próbáljon meg többször kicsit változtatni a helyzetén ülés közben. Emellett Magne B6 és Ca-peszgőtabletta szedését javasolom. ha erre nem szünnek a panszai, forduljon ideggyógyászhoz.

        Üdvözlettel:   Dr. Bessenyei Mónika


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2009-03-08 21:41:23; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 06:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: