• Hegesedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr!

        Gerincsérv műtétem volt, 2004--ben. Hónapok mulva hasonló panaszaim kezdődtek

        mint a műtét előtt. Most ott tartok, hogy a lábaim nagyon gyengék, főleg a bal, amelyik oldalon az operáció történt,  forgóimban ,

        a combjaimban, 10--15 méter menés után olyan nagy fáradságot érzek , hogy meg

        kell állni, ha erőltetem a járást, kb. félóra után  elmulik, de másnap újra kezdődik. Hajlongással járó munkánál, két--három hajolás után nagyon megfájdul a derekam.

        A műtét után hat hónappal készült MRI vzsgálat szerint, idézem: "L.III--IV. magasságában kicsiny, bal oldali lateralis, és foraminalis elhejezkedésü discus hernia ábrázolódott,mely a bal gyököt hátratolja.L.IV--V.posztkontrasztos képeken a forament kitöltő, aránylag nagy terimélyű lágyrész conglomeratumban inhomogens vonalas hegképződésre jellemző halmozás mutatkozik. L.V--S.I--ben kórjelzőnek minősíthető eltérés nem látszik, enyhe discus protrusiotól eltekintve." Mit jelent ez a lelet és mi a teendőm a panaszaim megszüntetésére?!

                  Tisztelettel várom válaszát.              

         

        WEBBeteg szakértő válasza a gerincfájdalom, hegesedés témában

        Kedves Kérdező!

        A lelet alapján nem a műtött szintben, hanem a felette lévő porckorongnál igazolódott kis sérv. Emellett a műtéti területben hegszövet képződött, ami azt jelenti, hogy a gyógyulás során képződő szövetek túlbúrjánzottak, ezáltal ugyanúgy nyomhatják a kilépő ideggyököt, mint korábban. Gerinctornával, rendszeres, kimélő mozgással javíthat az állapoton. Emellett gyulladáscsökkentőket, izomlazítókat szedhet. Ha munka közben jelentkezik gerincfájdalom, akkor gerincfűző viselése segíthet.



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-02 14:01:12; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 13:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: