• Perifériális neuropátia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor-Doktornő!

        Több éve kinlódon a fent diagnosztizált problémával, mely a kezelő orvosom és egyéb elvégzett MR, CT, ENG vizsgálatok szerint gerinci eredetü, mely előzményeként  kb. 20 egy -néhány éve porckorongn-sérv műtétem volt. A probléma a bal lábujjakban jelentkező periodikus, különösen az esti, éjszakai időszakban jelentkező szúró, égő, bizsergő, nyilaló görcsszerü fájdalommal jelentkezik. A bal lábfejjel lábujjhegyre  állás nem kivitelezhető, sarkos a járásom. A jobb lábbammal semmi problémám nincs, Talán helyesen irom az orvosi megállapitást "nervus peroneus paresis" , mely az utóbbi három évben erősödött fel oly mértékben, hogy a megszokott életvitelre is zavaróan hat. Talán szabad megírnom: cukorbajjal nincs problémám, agyógyszer, amit már három éve (2006 márc.) szedek: lyrika és rivotril, továbbá a milgamma N. Meg kell mondanom:  érezhető eredmény gyakorlatilag nem nevezhető meg. A kérdésem: Létezik-e valamilyen hatásos gyógymód a jelentkező "fájdalmak" kezelésére, megszüntetésére, vagy a maradék életemben ezzel végig bajlódnom kell (végül is :tudomásul vehető), a szedett gyógyszerekhez nem társul-e a megszokás vagyis hatástalanság, továbbá a szervezetre nézve a hosszabbtávú szedés nem okoz -e valamilyen más szervi károsodást. Tisztelettel Mosonyi Miklós

        WEBBeteg szakértő válasza a perifériális neuropátia témában

        Kedves Miklós!

        Amennyiben azt véleményezték kezelőorvosai, hogy a nervus peroneus paresise gerinc eredetű, nem valószínű, hogy a lyrica hatásos lehet. Ez a gyógyszer ugyanis más eredetű neuropathiakban fejt ki jó hatást pl. cukorbetegség, alkohol, egyéb toxikus ártalmak talaján kialakult neuropathiákban. Az Ön esetében inkább gyulladáscsökkentő-fájdalomcsillapító hatású gyógyszereket javasolnék.

        Üdvözlettel:   Dr. Bessenyei Mónika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-02 17:34:33; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 12:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: