• Nyelvzsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 34 éves nő vagyok (171 cm, 72 kg). Tegnap műtötték a lábam visszérrel, minden rendben zajlott, ma haza is jöhettem. Egyébként jó fizikai állapottal. Viszont senki sem tudott választ adni arra, hogy miért zsibbad a műtét óta a nyelvem hegye. Ott kizárták, hogy az altatás következménye, én nem emlékszem, illetve semmi nyoma, hogy megharaptam. Lehet ez valami mellékhatása az altatásnak, egyébnek? Azóta sem múlik és már eltelt másfél nap. Az érzés ugyanolyan, mint mikor felébredtem. (Ahhoz tudnám leginkább hasonlítani, mikor a fogászaton elérzéstelenítenek) Köszönettel, Szilvia

        WEBBeteg szakértő válasza a nyelvzsibbadás témában

        Kedves Szilvia!

        Nem valószínű, hogy az altatásnak a következménye a nyelvzsibbadása, sokkal inkább tartom valószínűnek azt, hogy az altatás során a légcsőbe levezetett tubus nyomta meg egy kicsit a nyelvét, vagy szorította a fogsorához. Szerintem nem kell ennek túl nagy jelentőséget tulajdonítania, néhány nap alatt valószínűleg elmúlik. Ha nem múlna el, akkor keressen fel egy ideggyógyászati szakrendelést.

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Monika, neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-07 19:12:00; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 13:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: