• Érszűkület?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

        Én egy gyesen lévő 31 éves anyuka vagyok.Egy hete a jobb lábfejemben ( a külső szélén ), napközben elég sűrűn azt érzem, hogy mintha tűz fölé tartanám a lábam, úgy elönti a forróságérzése, és nem tudom mi ez? Visszérrel már műtötték de a bal lábamat, igaz már újra lehetne mindkét lábamat, de ilyet eddig sose éreztem.Ezzel egyidőbe gyakran szédülök meg, ha hirtelen lehajolok, vagy elfordítom a fejem.Édesanyámnak érszükülete van, és nem tudom, hogy ez öröklődhet-e, és ilyen fiatalon egyáltalán felmerülhet-e ez?

        Válaszát előre is köszönöm!


         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a forró végtagok témában

        Kedves Kérdező!

        Érszűkület esetén a láb hideg tapintatúvá válik, nem pedig melegebbé. Ilyen jellegű probléma, amit Ön leír inkább kisidegbántalomnak, visszérbántalomnak a jele lehet. Az is előfordulhat, hogy azon a területen a rendszeresen hordott cipő okoz bántalmat. A testhelyzetváltoztatástól függő szédülés hátterében a fülben lévő egyensúlyozó szerv fokozott érzékenysége állhat, mely ellen speciális tornával lehet védekezni. Gyógytornász segítségével ez a torna elsajátítható.



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-02 14:31:48; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 20:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: