• Zsibbadás!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt szakértő!

        Hónapok óta észlelem, hogy bal lábfejemen, a második és harmadik lábujj és az alatta lévő párnás rész zsibbad. Nem okoz nagy kellemetlenséget, de olykor nyugtalanít a jelenség. Jelezhet ez valami komolyabb betegséget?

        Köszönettel várom válaszát!           Helga

        WEBBeteg szakértő válasza a zsibbadás témában

        Kedves Helga!

        Az Ön által leírt zsibbadásos tünetek származhatnak úgynevezett idggnyomódásból, mely az adott terület érző működését biztosító ideget érinti. Lehet általánosabb sokidegbántalomnak is a jele, melyet cukorbetegség, pajzsmirigy betegség, bizonyos gyógyszerek szedése okozhat. A gerinc eredet sem kizárt pl. porckorong megbetegedés, de ezek ritkán okoznak ennyire izolált tünetet. Keressen fel egy ideggyógyászati szakrendelést, ahol a vizsgálatával pontoabbat tudnak Önnek mondani, de első körben nézze át cipőit, nincs-e közte olyan, ami a talp közepén fokozott nyomást gyakorolna.

        Üdvözlettel:   Dr. Bessenyei Mónika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-23 18:02:43; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 08:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: