• Mi ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő !

        Lehetséges-e az, hogy az átlagosnál jóval magasabb alvásigényem van - ez napi  14-15 óra - ? Lehet-e ez valami önálló kórkép ?

        Az utóbbi hetekben ki is alszom ezt az időtartamot, s azt érzem, krónikus fáradtságérzetem így csökken, egyébként migrénes állapotom nem, vagy alig jön elő.

        Évekkel ezelőtt is éreztem, hogy egy alvás kiválthatná a közelgő migrént.

        Ma is, több évvel ezelőtt is éreztem "tompa idegfájdalmat " a fejemben (ami nem is igazán fájdalom, inkább ahhoz az érzéshez hasonlíthatnám, amikor sokáig könyökölve az ott lévő ideget elnyomjuk, s nem zsibbadást érzünk), emellett annak "oxigénhiányos" állapotát. Ilyenkor szinte fordul felfelé a szemem, rögtön aludni lenne jó. Ezen állapoton javít, ha a fejet masszírozzák, de a szemem csukva van, s "bealszok". A fejre jellemzően leírt érzés lefut a gerincen, s a karokba is.

        Szellemileg és fizikailag is nagyon hamar kifáradok.

        Koponya MR, CT rendben, a fenti panaszok a koromból  (48 év) is adódó nyaki gerinc problémák előtt, 20-as éveimben is fenn álltak.

        Ma már a panasz teljesen eluralja életemet, amit nem szeretnék ekként leélni.

        Kérem szíves segítségét, célzottan hová fordulhatnék, hisz az eltelt évek során panaszaimat ideg szakrendeléseken is előadtam, ahol meghallgatták.

        Köszönettel várom válaszát !

         

        WEBBeteg szakértő válasza a alvás, fáradtság témában

        Kedves Kérdező!

        A krónikus fáradtságnak nemcsak ideggyógyászati oka lehet, hanem belgyógyászati, sőt pszichés is. Érdemes lenne belgyógyászt felkeresnie, kizárandó a pajzsmirigy alulműködést, vesekárosodást. Emellett krónikus tüdőbetegség talaján jelentkező kisfokú, állandó oxigénhiány is okozhat fáradtságot. Ideggyógyászati vizsgálatok közül amiket leírt azok azt mutatták, hogy az agyban szerkezeti eltérés nincs. Nem írta volt-e EEG vizsgálata, ami az agy működését mutatja és utalhat bizonyos betegségekre. A fokozott alvásigény rejtett depresszió tünete is lehet. Ezeknek próbáljon a háziorvosa illetve szakorvos segítségével utánajárni.


        Üdvözlettel:   Dr. Bessenyei Mónika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-19 14:42:48; Megválaszolva: 2011. szeptember 07., 06:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: