• Mi okozhatja a szédülésem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Nő!

        Azzal a problémával fordulok önhöz,hogy több fajta gyogyzsret szedek konkrétan a frisiumot ami 10 mg-amos eböl este 2 szemet az ednyt hct ami 20/12,5mg-os ebböl reggel 1 szemet és a Stimulitont ami 50 mg-os ebböl pedig reggel egyet a többi gyogyszerem nem írom mert azzokat már hosszu évek óta szedem és ezzekel nem volt problémám de amióta a többit is szedem azota szédülök szokszor elég ha nézek valamit el forditom a fejem és megszédülök. Ugy gondolom hogy talán ezzeknek a gyogyszereknek bizonyos összetevöi talán egyformák és igy lehetséges lenne hogy túl sokat szedek belölük?

        48 éves vagyok és már 3 éve nincs mensruáciom ezt azért írom le mert lehetséges hogy ez is befojsolja ezzeket a szédüléseket. Tudok rolla hogy vannak olyan gyogyszerek ami a klimakszra lehetene szedni .de sajnos én az epilepsziámra olyan gyogyszeret stedek ami ezt nem teszi lehetövé. ez a neurotop 600 as. Kérem a tisztelet Dr nőt hogy legyen szives az elmondotak alapján meg itélni hogy a szédüléseim leheteneke a gyogyzsreke miat?!

        Elöre is köszönöm válaszát.

        Tiszteletel: L. Lászlóné

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés témában

        Kedves Kérdező!

        Ahogy röviden utalt rá, a szédülése főleg a szem mozgatására illetve a fej helyzetének változtatására jelentkezik. Ez felveti annak a lehetőségét, ennyiből kiindulva, hogy egy jóindulatú, helyzetváltoztatástól függő szédülése van. Emellett szerepelhet az okok között az időnkénti alcsonyabb vérnyomás (mérni kell a szédülés jelentkezésekor és kiderül), de a gyógyszerek mellékhatása, elsősorban a Frisiumé sem kizárt. Ideggyógyászati rendelésen a vizsgálatával pontosabb választ kaphat kérdésére.

        Üdvözlettel:   Dr. Bessenyei Mónika                                  


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-19 14:09:30; Megválaszolva: 2011. szeptember 07., 06:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: