• Gerincérzéstelenítés utáni zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        2-hete műtöttek sérvre és az gerincérzéstelenités mellékhatása sajnos az lett hogy még mindig el van zsibbadva a combom ,egy kis magyarázatot kérnék mert igazán sokat nem regéltek az orvosok csak aszt hogy el fog mulni , de mikor?

        Előre is köszönöm a reagálást ,választ,megnyugtatást.

        Attila

         

        WEBBeteg szakértő válasza a zsibbadás témában

        Kedves Attila!

        Intraspinalis érzéstelenítés után ezek a tünetek előfordulhatnak. Kémiai hatás a leggyakoribb oka ennek, nem mechanikai, ami azt jelenti, hogy nem a szúrással sértettek meg egy idegszálát, hanem az érzéstelenítő kémiai hatása elhúzódóbb. Emellett ritkán a gerincvelőt burkoló hártya enyhe gyulladása is lehet felelős a tünetekért. A másik lehetséges oka a zsibbadásának, hogy a sérvműtét során meghúzódott az az ideg, ami a comb érző működédésrt felelős és a sérvkapu mellett fut. Mindkét esetben egyéni érzékenységtől függ, hogy mennyi idő alatt  tér magához az ideig. Általában néhány hét szokott lenni. Ha nem javul 1-2 hónapon belül, ideggyógyászat keressen fel, aki ha a tünetei alapján szükséges, előjegyeztheti a megfelelő vizsgálatra.

        Üdvözlettel:   Dr. Bessenyei Mónika


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2009-02-19 14:54:21; Megválaszolva: 2011. szeptember 06., 16:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: