• Vajon mire utalhatnak ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr- nő ! 31-éves nő vagyok ! Egy két éve jelentkeztek több panaszaim is ! Nagyjából megpróbálom felsorolni őket, és ezek alapján hátha tudna nekem valamit írni, hogy vajon milyen betegségre utalhatnak ezek a tünetek! Előre is köszönöm! Nos .

        Tüneteim: Erős nyakfájás, kis agy fájás,eleinte azt hittem, hogy a nyakam fáj, de rá jöttem , hogy a kis agytól lefele, ilyenkór a két halántékomnál is nagyon fáj, és elgyengülök nagyon, és úgy érzem nyomban elájulok. Többszőr elővett ez mostanába, ájulásos érzés. Ami azt jelentene , hogy el is ájultam. De egy nagyon fura új érzést is éreztem mostanába ami a rosszul léteimhez társult. ! Lefeküdtem az ágyra ez ilyenkór jót tesz. Aztán csak nézek ki a fejemből, várok valamire, talán ,hogy jobban legyek. Aztán nem érzek semmit. Se kezem , se lábam, se semmit. A szívem se érzem. De a leguttóbbi rosszullétemnél , egy -két percre éreztem a szívem, aztán hirtelen felpörgött, nagyon-nagyon erősen vert, nagyon erőssen dobogott, aztán semmi ismét ! És ez így tovább- így tovább ,kb: fél óráig. Aztán jobban lettem. Ilyenkor ez mellé még társul valami más is ! Pont a munkahelyemen voltam amikór ismét elővett ez a rosszullét. Azt mondtam magamnak , nincs semmi gond kislány , nem leszel rosszul, nem győzhet le ez a betegség , rosszullét. Erős vagy - erősnek kell lenned! Ezt mondogattam magamba . Kimentem a mosdóba, és neki támaszkodva a falnak bizakodtam hogy jobban leszek, de persze semmi . De ledolgoztam a napom, és szerencsésen haza értem . Nos , kedves Dr-nő, mikor kezdtem rosszul lenni, akkor igazábol nem éreztem semmit, gyengeséget, hirtelen furcsa szívdobogást, aztán azt vettem észre hogy alig bírok beszélni, és össze-vissza megyek, alig bírtam megemelni azt is ami máskor semmiségnek tünik , de tényleg olyan volt mintha berugtam volna, nagyon gyenge lettem, és ami tényleg furcsa volt, az-az , hogy össze- vissza kezdtem menni, járni, neki mentem dolgoknak. Nos, kedves Dr- nő, ezek a tünetek vajon mire utalhatnak ? Nagyon örülnék ha tudna nekem valamit az irományommal kapcsolatosan , a tüneteimmel kapcsolatosan írni !!!! Nagyon várom az üzenetét, erre az E-MAIL CÍMRE : [email protected]  Üdvözlettel és Tisztelettel : Napsugár !

        WEBBeteg szakértő válasza a rosszullét témában

        Kedves Napsugár!

        Elég furcsa tünetei vannak, többféle dolog eszembe jut első olvasatra. Először pánikbetegség jutott eszembe, mely a nyaki gerinc eredetű fájdalom miatt okozott tünetekre épülve alakulhatott ki. A másik ötletem a nyaki gerinc eredetű fejfájás, melyhez időnként társulhat szédülés, erőtlenségérzés. A migrén illetve agyi térfoglalás  sem kizárható annak alapján amit leírt, de ennyi kevés ahhoz, hogy közelebbet lehessen mondani. keressen fel egy ideggyógyászati szakrendelést, ahol a részletesebb kikérdezésével, vizsgálatával közelebb juthatnak a probléma hátterében álló okhoz.

        Üdvözlettel:   Dr. Bessenyei Mónika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-26 12:46:19; Megválaszolva: 2011. szeptember 06., 14:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: