• Gericproblémáim...kérdések

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tiszteletem..4 -5éve evente egyszer  van ídegbecsípödésem.a derekamnál..tavaly 6hétig voltam táppénzen..ídegbecsípödésböl  ülöídegzsábám lett...elküldtek ct-re..ahol  megállapitották   L IV.medialis  protrusio gyöki kompresszio nélkül....L IV.KORONG SÍKJÁBAN  A LUMENBE  medialisan egy hyperdens képlet domborodik..ez igy összeségében mit jelent??? a  derekam a mai napig eléggé fáj..menni nem sokat tudok mert menés közben beáll a derekam  és olyankor borzasztoan fáj..emelnem cipelnem  nemszabad..mellette még izomgyengeséget is megállapitottak..le tudom e magam százalékoltatni??gyogykezeléseket igényelhetek e  gyogyfürdöbe??mik a kilátásaim a jövöre nézve..kérem minden kérdésemre válaszoljon..elöre is köszönöm tanácsait és válaszait--ildiko..bonyhádrol..

        WEBBeteg szakértő válasza a gerincfájdalom témában

        Kedves Ildikó!

        A gerinc CT-én leírtak azt jelentik, hogy gerincsérve nincs, csak kis sérv kezdemény, mely nem nyomja a kilépő ideggyököt. Ez önmagában nem számít rossz eredménynek. A visszatértő gerincfájdalom ellen lehet védekezni, a gerinc melleti izomzat speciális gerinctornával való megerősítésével illetve gerincfűző viselésével.

        Az izomgyengeség, amit leírt nem tudom mit jelent, nem írta meg mely izmokat érinti, milyen fokú, milyen vizsgálattal állapították ezt meg, így ezzelé kapcsolatban választ adni nem tudok. reumatológus szakorvos javasolhat kezelést gyógyfürdőbe illetve nappali szanatóriumba, ez ügyben hozzájuk kell fordulni. A leszázalékoláshoz valószínűleg ez nem elegendő, de ha rendszeresen tornázik, vigyáz a gerincére, akkor nem is lesz rá szüksége.

        Üdvözlettel:    Dr. Bessenyei Mónika                                  

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-17 22:40:53; Megválaszolva: 2011. szeptember 06., 13:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: