• Milyen betegség ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves DR Nő/Úr.

        25 éves lány vagyok,kettőslátással szenvedek már 4 hónapja elmúlt.

        Ehhez társult szemhéjcsüngés, nehéz fejtartás nyelési nehézség.

        Nyíregyházán volt:agykoponya CT,MR,mellkasCT,vérkép,pajzsmirigy vizsg,EMG, mellkas röntgen hasi UH,minden eredményem negatív lett.tovább mentem Debrecenbe.

        Itt néztek vérből:immun,fertőzés lyme kór, izomgyull.negatív minden eredményem még a nyaki gerinc röntgen is neg.lett

        Az emg vizsg, nem egyértelmű eredményt mutatott ki.Mivel a szemnél csak17%pozitív és azt mondták, hogy a Myasténiás betegeknél a szemgolyókitér minden irányban. Az enyém pedig, nem követi az irányokat.Szem genetikai vérkép eredményt várok még Pestről. Kérném segítő válaszát.előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a izomgyengeség témában

        Kedves Kérdező!

        Ha a tünetei napszaki inagdozást mutatnak, tehát reggeli órákban vagy alvás, pihenés (szemcsukás) után jobb, akkor tényleg felmerül myasthenia gravis lehetősége. Azt nem írta le, hogy annak ellenére, hogy a vizsgálati eredmények negatívak csináltak-e Tensilon próbát. A Tensiolon egy olyan injekcióban, vénásan adandó anyag, aminek beadását követően ha tünetei  javulnak, a myasthenia diagnózisa gyakorlatilag biztos. Kérdezzen rá erre a lehetőségre a kezelőorvosától. Én a myasthenia diagnózisát tartom a legvalószínűbbnek, ha a többi eredménye negatív.

        Üdvözlettel:   Dr. Bessenyei Mónika

        Tisztelt kérdező!

        Az Ön által említett panaszok hátterében általában ér eredetű okok, sérülésből fakadó eltérések, daganat vagy myopathia (izom elváltozások) állhatnak. Sajnos nekem is csak a kollegákkal azonos myasthenia gravis, lyme kór, oculopharyngealis myopathia esetleg sclerosis multiplex vetődtt fel. Az igen széles kór kivizsgálás nem hozott jelentős előrelépést a kórok megtalálására amint írta a képalkotó vizsgálatok, fertőzés, izomgyulladás miatt végzett laborvizsg. stb. negatív eredménnyel zárult. A leírtak között nem láttam a gerincvíz vizsgálat eredményt: ez megtörtént vagy nem tartották indokoltnak? A panaszai rosszabbodnak a nap folyamán? Fájdalom kíséri-e? A gyengeség mozgási képtelenség romlik, fokozódik a betegség előrehaladtával?

        Tisztelettel:

         

         

         Dr. Papp Júlia


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-16 22:28:11; Megválaszolva: 2011. szeptember 06., 12:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: