• Emelkedett CK érték

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt szakértő!

        32 éves kétgyerekes nő vagyok. Jobb combban érzett fájdalom után (mely mozgás után jelentkezett) kerestem fel a háziorvosom. Vérvételi eredményemen emelkedett CK értéket tapasztalt. Többszöri vérvétel eredményeken is (227-492 közötti CK) fennáltt ez a probléma. Neurológiai vizsgálat eredménye igen renyhe saját reflex AV-kon. További vizsgálat 1 hónap múlva egy nagyobb neurológián.

        Jelenlegi tüneteim lábfáradtság, combban izomláz, lábfejem oldalirányú nyomásra fáj.

        További vizsgálatokig tisztelettel érdeklődnék a véleményéről.

        Üdvözlettel V.Zs.

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a izomfájdalom témában

        Kedves Kérdező!

        Az  kreatin kináz az izmok károsodása során  kerülhet a keringásbe, ami izomgyulladás, izom  elhalás következtében vagy fokozott izommunka következtében jöhet létre. Az izomfájdalom gyulladás mellett szól. Valószínúleg szükség lesz majd elektro myographias vizsgálatra, amelyekkel az izmok működése vizsgálható. sajnos a vizsgálati eredmények nélkül többet nem lehet mondani.



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-14 18:55:53; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 20:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: