• Tanácsot kérek.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Problémám eléggé összetett kezdem is.4 hónapja felirattam a szülés elött használt mercilon nevű fog. gátlót.(Egy éve szültem.) Visszaemlékezve ezzel egyidőben fájni kezdett a fejem,és az idővel csakrosszabb lett. 3 levél beszedése után megpróbáltunk tablettát váltani de annál sem múlt el. Erre az időre már mindenféle vizsgálat volt. Belgyógyászat rendben de mivel fogytam is elküldet " a biztonság kedvéért" egy hasi uh-ra. A jövő hétre. A nőgyógyász abbahagyatta velem a tablettát és hematologushoz küldött. Hozzá el is mentem egy elötte nap készült sima vérvételi laboreredménnyel. Azon kívül hogy megkérdezte a panaszokat és megnézte a laboreredményemet nem csinált semmit.( a laborom szinte teljesen jó)Ami érték megvan jelölve mindössze 0.5 del tér el a megadottnál. Ő elküldött neurológushoz. Ott megnézték a reflexeket meg az állt. vizsgálatokat:"koponya, gerinc külsőleg ép nme érzékeny. Látótér, visus megtartott.pupillák jól reagálnak. Szemmozgás szabad kettéskép nincs.A nervus trigeminus motoros és sensoros innervációja megtartott. kilépési pontok nem érzékenyek. Garatreflex jó. Váll egyenlő magasságban fejkényszertartás nincs. Nyelv rendben. Paresis, latens paresis nincs. Közepesen élénk, szimetrikus mélyreflexek, kóros reflex nem váltható ki. Karok együttmozgása megtartott. Tremeo,hypo-vagy hyperkinesis nincs. Érzőkör ép. Beszédzavar nincs. Gnosticus teljesítmények megtartottak. Pszihésen éber, nyugodt orientált, euthym. Norm. pszihomotilitás. Kóros tudattartalmak és érzékcsalódások nem explorálhatóak.

        Vélemény: neurológiai kórjele nincs. Tensios jellegű ill elégtelen folyadékbevitellel összefüggő fejfájás állhat a panaszok hátterében. Org. ok kizárására mr vizsg. javasolt." ha megkérem értelmezné nekem a leírtakat? Mert nem mondtak semmi magyarázatot és félek miért kell az MR vizsgálat! Valami nagy baj van? Várom mielöbbi válaszát és előre is köszönöm! Tisztelettel: Enikő.

        WEBBeteg szakértő válasza a fejfájás témában

        Kedves Enikő!
         
        Amit a neurológus leírt, az teljesen negatív vizsgálati lelet. Nincs semmilyen olyan neurológiai tünete, ami központi idegrendszeri károsodásra utalna. Az MR vizsgálatot csak "biztosnág kedvéért" kérte az ideggyógyász, kizárandó egyéb betegséget pl. agydaganat, agyi erek veleszületett rendellenessége. Nagy valószínűséggel semmi kórosat nem fog mutatni, mert akkor már lenne a fejfájáson kívül egyéb figyelmeztető tünete.

        Üdvözlettel:

         

         Dr. Bessenyei Mónika

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-13 19:18:49; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 15:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: