• Műtét után trombózis?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Nő/Úr!

        Január 19 estem át egy jóindulatú agydaganat műtéten. A műtét sikeres volt, már itthon lábadozok. Mivel a műtét a bal oldalamon volt, a jobb oldalamra fektettek. A műtét 8,5órás volt. A műtét előt mindkét alsó lábszáramat erősen betekerték. Ébredéskor az egész jobboldalam fájt, karom lába stb, de ezek elmúltak. Viszont a jobb lábam alsó lábszárában a külső oldalon, középtájban (kb a vádlim közepe magasságában) úgy érzem mintha az izmok össze lennének húzódva. Járás közben is belenyilal a fájdalom, és ha masszírozni próbálom egy erős csomót érzek az izomzatban. Elszineződés nincs.

        Érdeklődnék hogy ez lehet e trombózis, vagy csak ingyulladás vagy valamiféle izomcsomó? Ezzel a jelenséggel milyen magánorvoshoz kell fordulni? Vagy beutalót kérjek MR vizsgálatra?

        Jelenleg tornáztatom, masszírozom sokat sétálok. Súlyom 108kg, 186cm magas vagyok, tehát túlsúlyos. Dohányozni nem dohányzok. Gondoltam izomlazító krémre hátha az segítene.

        Ön mit javasol?

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a izomgörcs témában

        Kedves Kérdező!

        Nagy valószínűséggel a tartós jobb oldalon fekvés során megnyomódott az egyik idegszál, ami az alsó végtag beidegzéséért felelős.  Fizikoterápiával az ideg helyi ingerlésével, nem steroid tartalmú gyulladáscsökkentőkkel lehet a  panaszokon enyhíteni.  Ezek kiírásához ideggyógyászati rendelést érdemes felkeresnie. MR vizsgálat ebben az esetben nem informatív.

        Üdvözlettel:   Dr. Bessenyei Mónika

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-11 22:37:05; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 12:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: