• Fejnyilallás, fejbőr érzékenysége

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktornő!

        Időnként a fejem teteje vagy bármely részén a fejnek nyilallást észlelek, vagy annyira érzékeny a fejbőröm hogy alig lehet fésülködni. Nyomásra fájdalom van- azután pár nap mulva elmúlik. Minek a jele lehet ez? A másik kérdésem, hogy az oldalam irányában lefelé ahol a hónalj található fájdalmas nyomogatásra meg néha a kar mozgatására is érzékeny- mintha csomók lennének ott- a mell irányában sugárzik ki és néha ugy érzem a mellem is fáj.

        Köszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a érzékeny fejbőr témában

        Kedves Kérdező!

        A hónalji csomók miatt keressen fel egy belgyógyászt, aki meg tudja indítani a kivizsgálást a megfelelő irányba, de ha a mellében is érez csomót, akkor a háziorvos emlőcentrumba utalhatja. A fej bőrének fokozott nyomásérzékenysége a beidegző idegek fokozott érzékenységével magyarázható. Ha hosszú haja van, az állandó felfogatás okozhat ilyen problémát.  Jó hatású szokott lenne a fejbőr és a nyak rendszeres masszázsa, illóolajokkal illetve fájdalomcsillapító kenőcsökkel pl. Flectror, Voltaren, Diclac. Amennyiben ezekre panasza nem mérséklődne, keressen fel egy ideggyógyászati  szakrendelést.


        Üdvözlettel:   Dr. Bessenyei Mónika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-09 15:03:23; Megválaszolva: 2011. szeptember 02., 14:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: