• Érzéketlenség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő!

        Már kb egy hete több helyen érzéketlen a testem ill. zsibbadt, pl. a herék, a makk, és környéke, hátul a nyakam körül, és a mellkasomnál is néhol. Nem tudom, lehet-e köze ahhoz, hogy előtte egy héttel kicsit bevertem a fejem. Viszont már előtte is volt egy alkalom, hogy elzsibbadt pár napra a felső ajkam. Kb két hónapja volt erősebb tünetem, hogy nagyon viszketett mindkét lábszáram, viszont semmi látható oka nem volt. Azóta ez már abbamaradt, ill. kevésbé érzem. Vajon mitől lehet ez az egész? Mit csináljak? Előre is köszönöm.

        Üdvözlettel:

        AT

        WEBBeteg szakértő válasza a érzéketlenség témában

        Kedves AT!

        Elég diffúzak a panaszai, és mivel szétszórtan jelentkeznek a testén, elég nehéz egyetlen olyan központi idegredszeri pl. agyi vagy gerincvelői folyamathoz kapcsolni, ami felelős lehetne értük. Nagyobb a valószínűsége a sokidegbántalomnak, de így csak a panaszok alapján a fentebb említettek sem zárhatók ki. Keressen fel egy ideggyógyászt, aki a vizsgálatával pontosabbat tudna mondani, mert lehet, hogy vannak olyan tünetei is, amelyeket esetleg Ön nem tartott fontosnak, de mégis nagy segítséget jelentenének. Az sem kizárt, ha az első tünet a viszketés volt, hogy valamilyen bőrgyógyászati oka lehet. Esetleg ha valamilyen gyógyszert szedett, még annak a mellékhatására tudok gondolni.

        Üdvözlettel:   Dr. Bessenyei Mónika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-08 17:24:05; Megválaszolva: 2011. szeptember 02., 14:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr/Nő! Ma megkaptam az Mr eredményem kérném a segitségét az értelmezéséhez. A cervicalis lordosis fokozott. A csigolyatestek magassága szabályos. A peremszélek és kisízületek degeneratív eltéréseket mutatnak. A discusok...