• Agyhártyagyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A kérdésem az volna, hogy mennyire lehet a családomra nézve veszélyes az, hogy az apósom agyhártyagyulladással került kórházba, és a hét elején meg is halt,(bár más jellegű betegségei is voltak). Találkoztunk vele még előtte hét végén is, és a kisfiam is ott volt velünk aki most 8 hónapos. Ön szerint érdemes lenne beoltatnom ez elleni védőoltással? És a férjem és én mennyire vagyunk veszélyeztetettek? A kórházi boncolás eredménye azt mutatta, hogy fertőző agyhártyagyulladása volt az apósomnak.

        Mihamarabbi válaszát várva:

        Mosdósiné

        WEBBeteg szakértő válasza a agyhártyagyulladás témában

        Kedves Mosdósiné!

        Ha megállapították, azt, hogy milyen típusú kórokozó okozta az agyhártyagyulladást, akkor érdemes felkeresnie egy infectológiai szakrendelést, ahol ezzel kapcsolatban véleményt tudnak mondani. Ha Meningococcus okozta agyhártyagyulladás igazolódott, akkor tabletta formában adnak a beteggel érintkező személynek antibiotikumot, védőoltás nem szükséges. Más esetben általában nem szoktak a beteggel érintkező személyek esetén bármiféle terápiát alkalmazni, mivel általában ezek a kórokozók nem okoznak űgy agyvelőgyulladást, hogy egy légtérbe kerülnek a beteggel. Általában legyengült szervezetkben okozhatnak agyhártyagyulladást.

        Üdvözlettel:   Dr. Bessenyei Mónika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-08 18:21:21; Megválaszolva: 2011. szeptember 02., 14:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: