• Szükséges-e a gerincműtét?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! A dokumentum feltöltésnél az egy héttel ezelőtti MRI leletemet, illetve az előző kettőt és a dec. 02-i gerincRTG leletét, legvégül a kezelőorvosom javaslatát a gerincstabilizációs műtétre feltöltöttem. Kérem, hogy ezek alapján Önnek, vagy a szakértőknek mi a véleményük, Önök is javasolják a műtétet, vagy tudnának-e valamilyen más megoldást állapotom változtatására. Fő probléma, ami akadályoz, a jobb lábamba kisugárzó fájdalom és zsibbadás.Napi 2x1 Aflamin segítségével tudok járni dolgozni, nélküle még a nagydolog utáni törlés is nehezen, erős fájdalommal sikerül csak. Dr. Kálbori Zsolt segítségét szeretném igénybe venni a Kiropraktikai Központban, hátha sikerülne az ideget kiszabadítani a nyomás alól.Kérdésem, hogy Ön javasolja-e, van-e értelme megpróbálni?( Február 13-ra van időpontom.) Nagyon várom válaszát, szeretném a műtétet elkerülni, ehhez kérem szakértői segítségét a továbbiakban. Amennyiben további információra lenne szükség a pontos javaslathoz, kérem jelezze, és én küldöm. Tájékoztatásul még: depresszióval is küzdök, az állapotfelmérés során a pszichológus sürgős pszichoterápiát javasolt, csütörtökön megyek a terapeutához. Válaszát nagyon várom, és előre is köszönöm: Üdvözlettel: Baráth Mihályné, Éva

        WEBBeteg szakértő válasza a gerincműtét témában

        Kedves Éva!

        Megkaptuk a leleteket, de nem tudjuk megnyitni Őket, kérem a véleményt írja meg.
        Azt tudom javasolni, hogy a pihenés, szigorú fekvés, illetve infúzióban adott fájdalomcsillapító és izomlazító jótékony hatású szokott lenni. Amennyiben a fájdalom erre már mérséklődik, akkor érdemes fizikoterápiát megpróbálni, massage illetve a későbbiekben a súlyfürdő szokott jó hatású lenni. Volt már olyan betegem, akit keleti massage-zsal, ami szintén a csigolyák széthúzásán alapult sikerült a tünetein javítani, és így a műtétet átmentileg elkerülte. Én nem ismerem az Ön által megnevezett kollégát, de ha jókat hallott róla megpróbálhatja.

        Üdvözlettel:   Dr. Bessenyei Mónika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-05 20:55:03; Megválaszolva: 2011. augusztus 31., 06:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: