• Frontin

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor!

        Atípusos arcfájdalommal küszködök évek óta. Átlag 2 évente jelentkezik, akkor frontint kell szednem minimum 2 hétig 3*1-et naponta, a legkisebb adagból.

        Decemberben jelentkezett megint a fájdalom, a gyógyszer hatott is, elkezdtem csökkenteni az adagot. Már csak 2*felet szedtem, amikor időnként újra jelentkezett a fájdalom, jelenleg is fáj. Arccsont és fogfájdalmat okoz.  Mi a teendő? Meddig lehet frontint szedni erre a problémára, vagy másik gyógyszerrel kell próbálkozni?

        Kihez kell fordulnom, hogy segítsen a problémámon? Fogorvos kizárta, hogy fog okozná a fájdalmat, és akkor a frontin se hatott volna.Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a atípusos arcfájdalom témában

        Kedves Kérdező!

        Az atípusos arcfájdalomra általában ugyanazokat a gyógyszereket szoktuk javasolni, mint az arcidegzsábára, ezek közé a Frontin nem tartozik. Általában valamilyen carbamazepin származékot adunk. Nem írta meg milyen kivizsgáláson esett már át. Mindenképpen érdemes lenne egy olyan MR vizsgálatot végeztetni, mely az arcideg esetleges nyomódásos sérülését kizárja (ha még nem volt ilyen). Keressen fel egy ideggyógyászati rendelést, ott tudnak Önnek segítséget nyújtani.

         Dr. Bessenyei Mónika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-02 21:49:35; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 19:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: