• Agyviz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Nő/Úr!

        Másfél évvel ezelőtt volt egy hypofizis mütétem ami nem sikerült mert komplikáció lépett fel.7 napig lumbálni kellett mert folyt az orromon az agyviz és megragasztani nem lehetett mert közben kaptam egy agyhártya gyulladást.A lényeg, hogy tegnap éjjel azt hiszem megint folyt a viz az orrombol.Lehetséges ez ennyi idő után? A vérnyomásom magas volt és erős fejgörcs után elkezdett csepegni az orrombol elég intenziven mikor elmult a fejgörcs akkor leállt és igy ismétlődött 3 szor.Amikor lement a vérnyomásom és elmult a fejfájás a csepegés is abba maradt.Tiszta  sós viz volt nem nyálkás.Lehetséges, hogy nyomás hatására még mindig szivárog , hogy másfél év alatt nem fort össze az agyhártya?Menjek vissza az idegsebészemhez, vagy elég csak akkor ha ismétlődik a dolog?

        Előre köszönöm szives válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a agyvíz témában

        Kedves Kérdező!

        Másfél év elmúltával már csak akkor valószínű, hogy az agyvíz csorgott az orrából, ha egy kis sipoly keletkezett korábban. Nem biztos, hogy agyvíz volt ami folyt, az is elképzelhető, hogy csak víztiszta orrváladék. Erre így választ adni nem lehet. Mivel a lehetőség megvan arra, hogy mégis az agyvíz csorgott, ezért keresse fel az idegsebészt aki műtötte és beszélje meg vele a dolgot.Ha sipoly van, fertőzésveszély áll fenn.

        Üdvözlettel:

         Dr. Bessenyei Mónika

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-02 21:55:40; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 08:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: